Quantcast

Apgavikai drumsčia protus Klaipėdos senoliams: ne vienas tapo sukčiu auka

Klaipėdos senolius atakuoja nusikaltėliai. Panašu, į senolių namus vis braunasi dvi vagilės, viena kitai padedančios apgauti ir apšvarinti senyvo amžiaus žmones.

Nemažas būrys klaipėdiečių yra tapę telefoninių sukčių aukomis. Dalis pagyvenusių gyventojų dar ir šiandien patiki, kai nepažįstami žmonės telefonu jiems aiškina, kad jų suaugę vaikai ar anūkai tapo eismo įvykio kaltininkais. Schema sena, bet vis dar veikia.

Keista ir sunkiai suprantama, kad itin garbaus amžiaus žmonės, būdami atsargūs ir nepatiklūs, įsileidžia į savo namus nepažįstamuosius. Galbūt jų budrumą užliūliuoja tai, kad į namus prašosi vyresnės moterys.

Taip pirmadienį nutiko Rumpiškės gatvėje gyvenančiai 85-erių moteriai.

Sunkiai vaikštanti senjorė tos dienos ryte žvalgėsi į lauką ir pamatė nepažįstamą moterį. Pokalbis užsimezgė dar pro langą.

Nepažįstamoji po kelių frazių pasisiūlė pensininkei padaryti masažą. Taip ji įsiprašė į pagyvenusios moters namus.

Sunkiai vaikštanti buto šeimininkė pakvietė viešnią į kambarį.

Kol moterys kalbėjosi, koridoriuje pasigirdo kažkoks triukšmas, šeimininkė pakilo ir nuklibinkščiavo pažiūrėti. Pasirodo, į butą tuo metu įėjo dar viena moteris, kaip įtariama, masažą padaryti pasisiūliusios bendrininkė.

Galiausiai, kai bute nebeliko nė vienos atėjūnės, šeimininkė miegamajame pasigedo 50 eurų. Taip tapo aišku, ko abi nepažįstamosios siekė. Senolė liko be pinigų ir žadėto masažo.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai aiškinasi, ar ne tų pačių vagilių darbas yra vagystės iš 85-erių metų vyro namų I.Simonaitytės gatvėje.

Pas jį panašiai apibūdinama moteris atėjo penktadienį apie 15 val. Senoliui ji aiškino esanti socialinė darbuotoja. Po ilgoko pokalbio nepažįstamoji išėjo, o pensininkas pasigedo auksinių papuošalų: auskarų ir žiedo. Prarastus daiktus jis įvertino 480 eurų.

Nerimsta ir telefoniniai sukčiai. Kyla pagrįstas įtarimas, kad jie skambina iš anksto apsirūpinę aukos asmens duomenimis. Taip verčia manyti pirmadienį įvykdytas nusikaltimas prieš 33 m. Plungėje gyvenantį rusakalbį vyrą.

Tądien jam paskambinęs sukčius iškart pradėjo kalbėti rusiškai, prisistatė banko darbuotoju ir įtikino nukentėjusįjį, kad jo banko sąskaitoje vyksta nešvarūs dalykai, galbūt sukčiaujama.

Netrukus plungiškiui paskambino moteris ir paprašė prisijungimo kodų.

Vyras patikėjo melu ir išdavė slaptus duomenis, tą pačią dieną nusikaltėliai iš jo banko sąskaitos iššlavė 950 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Kopustas

to Kopustas portretas
Jiegu tavo sena mama ar mocuite -apvogs tokie Banditai-- Ar tu busi-:laimingas??

Kopustas.

Kopustas. portretas
Iš tikrūjų tai labai faina kai įra tokių patiklių durnelių, iš tokių pilnai galima gyvent nedirbant cha..., cha...., cha.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių