Quantcast

Ant stogo – dėl kniaukiančio katino

Ugniagesiams gelbėtojams vėl teko rizikuoti savo sveikata dėl į bėdą patekusio katino. Šį kartą gyvūnas užsikabarojo ant daugiabučio namo stogo ir įstrigo ventiliacijos šachtoje.

Šaulių gatvėje vieno namo gyventojai ir praeiviai stebėjo porą valandų trukusią katino gelbėjimo operaciją.

Gelbėtojai iki čerpėmis dengto stogo pakilo keltuvu ir gausių žiūrovų akivaizdoje ieškojo būdų ištraukti gyvūną.

Ilgai trukusios pastangos baigėsi sėkme, daugelis lygino gelbėtojus su vieno filmo apie gyvūnų gelbėtoją herojumi.

Kai prieš kelerius metus visuomenei prisistatė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis, vienas įsimintiniausių jo teiginių buvo apie tai, kad ne ugniagesių darbas gelbėti katinus.

Praėjo ne vieneri metai. M. Garbenis dabar kalba truputį kitaip: „Kaip traukėme, taip ir traukiame katinus iš visokių liukų, sunkiasvorius ligonius kaip nešiojome, taip nešiojame ir dabar. Mūsų žmonės atlieka daug įvairiausių gelbėjimo darbų. Negali visko iškart nukirsti. Turime reikalą su žmonių jausmais. Situacijų yra įvairiausių. Kartais žmonėms tokia pagalba labai reikalinga. Pajėgų valdymo skyrius išklauso kiekvieną iškvietimą ir sprendžia, ar siųsti pajėgas. Aišku, būna ir absurdiškų dalykų, kai ugniagesiai kviečiami nuo gatvės nuplauti kokio sutraiškyto laukinio gyvūno liekanas ar iš tvenkinio ištraukti nugaišusią gulbę.“

Kalbėdamas apie tokius atvejus ugniagesių vadas tvirtino, kad už tokius darbus turi būti atsakingos tarnybos, su kuriomis savivaldybė sudaro sutartį.

Ar skelbdami konkursus gyvūnų priežiūros ir globos paslaugoms valdininkai įsitikina, kad įstaiga turi reikiamą įrangą atlikti darbus, kurie jiems numatyti pagal sutartį?

M. Garbenis patikino, kad šį ir kitus panašius klausimus ketina aptarti su naująja miesto valdžia.

Vilniuje įmonė „Grinda“ nuvalo eismo įvykių metu mašinų duženomis ir skysčiais užterštus kelius.

„Truputį keista, kai pas mus į avarijos vietą atvažiuoja sunkiasvoris mūsų automobilis, išlipa šeši vyrai ir šluoja gatvę. Akivaizdu, kad tai daug kainuoja. Viską reikia tobulinti, bet staiga pasakyti, kad kažko nedarysime, kažin ar būtų labai teisinga. Nėra instrukcijų, kurios nurodytų, kuriuos gelbėjimo darbus darome, o kurių ne. Gyvenimas – labai įvairus. Vaikas pirštą į kokią konstrukciją įkiša, ugniagesiai gelbėtojai jį ištraukė. Svarbiausia, kad tie darbai teikia pasitenkinimą visuomenei, už ką žmonės mums yra dėkingi“, – svarstė M. Garbenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Kačių nuo stogų nukelti nereikia ,jos nebijo aukščio ir moka nusileisti per lietvamzdžius.Kodel mokesčių mokėtojų pinigai švaistomi niekalui ir nereikalingui dalykui.

Algirduk...

Algirduk... portretas
tik visiškas maumas gali taip parašyt. Galėtum išsitrint galvą su savo nuomone, bet, greičiausiai tu jos neturi.

Smalsutis

Smalsutis portretas
Siulau pona Algirda isvendzinti !
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių