Quantcast

Alkoholis liejasi laisvai: parduoda net ir jaunuoliams, neturintiems 20 metų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policijos pareigūnai nustatė pažeidimų prekiaujant alkoholiu.

Rugsėjo 23 d. Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus ir Klaipėdos miesto PK pareigūnai, pasitelkę policijos rėmėją, vykdė priemonę dėl galimų prekybos alkoholiu pažeidimų.

Atlikus trylika kontrolinių pirkimų Klaipėdoje ir Plungėje esančiose parduotuvėse bei greitojo maisto restorane, nustatyti aštuoni pažeidimai – visais atvejais pardavėjos alkoholinių gėrimų pardavė 18 ir 19 metų asmenims, taip buvo pažeistas Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatyme numatytas draudimas parduoti alkoholio jaunesniems nei 20 metų asmenims.

Visoms aštuonioms pardavėjoms buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl prekybos alkoholiu tvarkos reikalavimų pažeidimo. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 120 eurų. Ekonominės sankcijos bus taikomos ir įmonėms, kurių darbuotojos padarė prekybos alkoholiu pažeidimų.

Priemonę vykdę pareigūnai pažymi, kad septyniose parduotuvėse kontroliniai pirkimai nepavyko – pardavėjos jose atsakingai patikrino dvidešimties metų neturinčių asmenų dokumentus ir įspėjo juos dėl gresiančios atsakomybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia

Nereikia portretas
tirštinti spalvų - alkoholio skyriai prekybcentriuose tušti. Žmonių perkančių šnapsą visai nėra

Kroksul

Kroksul portretas
nu

Ne tik jaunimui

Ne tik jaunimui portretas
Kaip pasidaryti CORONA viruso testą namų sąlygomis. Labai gera metodika save kontroliuoti. Žingsnis 1: vyną įpilti į taurę ir stengtis pajusti jo kvapą. Ž. 2: jei jauti kvapą, išgerk ir žiūrėk, ar pajutai jo skonį. Ž. 3: jei pajutai vyno kvapą ir skonį, iš to gali daryti išvadą, kad neturi Covid-19. Praėjusią naktį padariau 9 testus ir visi buvo neigiami, dėkui Dievui. Šiandien vakare vėl darysiu testą, kadangi šįryt atsikėliau su šiek tiek skaudančia galva. Tai galėtų būti ligos simptomas. Esu toookia nervinga...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių