Quantcast

Žygis dviračiais – dėl kilnaus tikslo

Padėti žmonėms, kuriems būtina parama, yra daugybė būdų. Vieną jų išbandė Palangos meras Šarūnas Vaitkus su bendradarbiais. Jie dalyvavo mažame Italijos miestelyje tradiciškai rengiamame žygyje vintažiniais dviračiais.

Dvi dešimtis metų Šveicarijoje gyvenanti palangiškė Ilona Emanuelsson su vyru Joachimu pakvietė savo gimto miesto atstovus dalyvauti nuo 1997 m. Italijos Toskanos regione esančiame Gaiole in Chianti miestelyje rengiamame labdaros renginyje.

Žygiai, vadinami "Eroica", ypatingi tuo, kad dalyviai mina vintažinių dviračių pedalus. Didžiuliame dviratininkų būryje galima pamatyti žygio dalyvius, važiuojančius 1920 ar net 1910 m. pagamintais dviračiais.

Žygyje svarbiausia – ne pramoga, o kilnus tikslas, 160 eurų starto mokestis skiriamas labdarai.

Palangiškė I.Emanuelsson ir jos sutuoktinis sugalvojo, kad, dalyvaudami šiame žygyje, lietuviai galėtų jungtis prie žmonių, neabejingų specialiųjų poreikių turintiems Lietuvos kurorto vaikams, ir padėti surinkti lėšų mažiesiems itin reikalingoms ugdymo priemonėms ir infrastruktūrai.

"Eroica" išaugo į pasaulinio lygio judėjimą, renginį, pritraukiantį tūkstančius dviratininkų mėgėjų ir jų palaikymo komandų visame pasaulyje.

Nemažai italų mus kalbino, tikino žinantys Lietuvą. Gimė mintis dalį šio renginio perkelti į Palangą.

Dalyviai gali pasirinkti, kokią trasą jie sieks įveikti – 46, 81,135 ar 209 km. Žygis nėra lengvas, nes važiuoti tenka kalvotomis Toskanos apylinkėmis.

Spalio 6-ąją šešių palangiškių delegacija susitiko su I.Emanuelsson ir jos vyru Italijoje. Lietuviai tapo daugiau nei 7 tūkst. žygio dalyvių dalimi.

"Miestelis, kuriame gyvuoja vintažinių dviračių žygio tradicija, yra kur kas mažesnis už Palangą. Man, kaip žmogui, kuris per vasarą sėdo ant dviračio vos porą kartų, ir pati trumpiausia trasa buvo nemenkas iššūkis. Prisipažinsiu, nebuvo lengva, bet finišą pasiekėme visi. Keturi palangiškiai važiavo trumpiausią atstumą, du numynė 81 km. O mūsų draugas Joachimas įveikė 135 km. Oras buvo tobulas, žygis – be galo įspūdingas, o kai žinai, kad sumokėti pinigai bus skirti kilniam tikslui, jautiesi dar labiau pakylėtas", – atviravo Palangos meras Š.Vaitkus.

J.Emanuelsson tokiame žygyje dalyvavo ketvirtą kartą, jo žmona iki šiol renginį stebėdavo su vaikais, bet šiemet ir Ilona ryžosi minti pedalus. Sykiu sutuoktiniai nusprendė rinkti lėšas ypatingų poreikių turintiems autizmo sutrikimą turintiems Palangos vaikams ir tam tikslui atidarė specialią sąskaitą.

Per kelias šios savaitės dienas paaukota suma jau pasiekė 3 tūkst. svarų, tikimasi, kad per visas 10 aukų rinkimo dienų pavyks šią sumą padvigubinti. Šie pinigai pasieks Palangos savivaldybės paramos sąskaitą, už juos bus perkamos priemonės mažiesiems palangiškiams.

Š.Vaitkus ketina ir Palangoje skleisti informaciją apie labdaros renginį, raginti daugiau lietuvių jame dalyvauti.

"Važiuodami į renginį pasiruošėme, visi vilkėjome vienodomis uniformomis, taip reklamavome Palangą. Nemažai italų mus kalbino, tikino žinantys Lietuvą. Gimė mintis dalį šio renginio perkelti į Palangą. Tikimės pritraukti verslininkų ir dalyvių, turime vilties, kad renginys išaugs", – planais dalijosi Palangos meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KONSERVATORIAI nieko KURTI negeba ,

KONSERVATORIAI  nieko KURTI   negeba , portretas
g a s t r o l ė s ir savanaudiškumas-- tai jų "indėlis" Lietuvai ir tai daro nuo valstybės a t k ū r i m o. ŽMONĖS --nerinkime jų į jokias VALSTYBINES institucijas- lai i š g y v e n a savo turimu menku sugebėjimu, tik taip juos p r i v e r s i m e progresuoti.

Jūs galit

Jūs galit portretas
ką norit sakyt, bet aš nors užmušk, nesuprantu kokia nauda gali būti iš to kad kažkas važiuoja su dviračiais? Gal tada aš kai eisiu į parduotuvę ar pasivaikščiot irgi kam nors skirsiu savo tokius veiksmus ir skelbsiu juos Klaipėdos dienrasčio skelbimų skyriuje?Pvz. Savo ėjimą nuo namų iki autobusų stotelės skiriu kovai prieš vagis. Arba :ėjimą nusipirkti pieno skiriu kovai prieš alkoholį.:D:D:D.

Senasis koncervatorius

Senasis koncervatorius portretas
Kiek šita Palangos savivaldybės svita išleido pinigų nuvykdama į renginį, tiek tikrai nesurinks. Geriau tuos ištaškytus pinigus būtų paaukoję vaikams. O dabar pasidarė sau reklamą, o vaikams surinkti juokingi 3 tūkst. Niekam tikę Piarsčikai! Kas galėtų paneigti, kad kelionei skirti pinigai iš savivaldybės biudžeto, t.y. iš mokesčių mokėtojų kišenės.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių