Quantcast

Žydinčiame Botanikos sode – kamerinės Joninės

Klaipėdoje, kaip ir visur Lietuvoje, šiemet Joninės švęstos kitaip. Trumpiausios metų nakties laukimas vyko Botanikos sode, į kurį norinčiųjų pakliūti eilė nesibaigė visą vakarą, nors šventės dalyvių skaičius buvo ribojamas.

Antradienio vakarą prie Klaipėdos universiteto botanikos sodo nusidriekė ilgiausia eilė, žmonės skubėjo į čia rengiamą Joninių šventę.

Nors pagal pirminį scenarijų, kurį Klaipėdos etnokultūros centras sudėliojo dar pernai rudenį, šių metų Joninės turėjo vykti ant atnaujinto Jono kalnelio.

Tačiau, kaip teigė Klaipėdos etnokultūros centro vadovė Nijolė Sliužinskienė, mes galime planuoti, ką norime, bet viršuje ten iš mūsų kažkas juokiasi.

Tad Joninėms Klaipėdoje šiais išskirtiniais, pandemija paženklintais metais, pasirinktas Botanikos sodas. Ir šitas pasirinkimas pasiteisino.

„Labai džiaugiamės ta draugyste su Botanikos sodu, čia nemaža erdvė, kur išsiskaidėme į daug veiklų – į žaidimus, būrimus, koncertines erdves. Ir paskaitų labai įdomių galima išgirsti, nes dabar pats žoliavimo laikas. Kiek jau girdėjome atsiliepimų, kad žmonėms čia labai patiko“, – pastebėjo N. Sliužinskienė.

Anot etnologės Gražinos Kadžytės, nuo senų senovės tik šitaip ir švęsdavo – nedideliais pulkeliais tas Joninių šventes.

„Taigi anksčiau kiekvienas kaimas savo galulaukėje susitikdavo ir būdavo kartu. Dabar grįžtame prie to paties ir tai yra gerai. Kiekviena šventė priklauso nuo to, kaip žmonės nusiteikę ateina jos švęsti. Ir nesvarbu, kur jie švęs savo namuose, sodyboje, sode ar čia atėję, jie vis tiek yra šventėje. O masiniai festivaliai įsigalėjo sovietmečiu“, – pastebėjo etnologė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvė

Dalyvė portretas
Nuostabi erdvė Joninėms. Tik natūralioje gamtos apsuptyje galima pasidžiaugti ir pajausti šios šventės esmę. Etnokultūros centro ir Klaipėdos universiteto botanikos sodo darbuotojų dėka buvo tikros Joninės. Didelis dėkui šeimininkams ir dar didesnis organizatoriams, kurie klaipėdiečiams dovanojo nuostabią šventę.

Antanas

Antanas portretas
Nuostabiai,gerai ir graziai organizuotas renginys.Dekojame organizatoriams ir botanikos sodo darbuotojams.Butu puiku Jonine ,o gal ir dar kokias sventes ir ateityje organizuo cia. Klaipedieciai tikrai dziaugtusi ir butu dekingi organizatoriams.

Audrius

Audrius  portretas
Labai puikus renginys ! Ačiū Klaipėdos universiteto botanikos parkui ,kad pritarė ir palaikė šią Joninių šventę !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių