Quantcast

Žvejybos uosto rajonas nori spalvų

Žvejybos uosto rajono bendruomenė kuria planus, kaip papuošti senus čia esančius pastatus. Gavę paramos iš verslininkų, gyventojai ėmė ieškoti menininkų, kurie sutiktų savo kūriniu papuošti elektros transformatorinę.

"Siekiame, kad mūsų rajone būtų daugiau spalvų. Gavome finansavimą iš Laisvosios ekonominės zonos bendrovės. Už šias lėšas bus nudažytos mūsų rajono elektros transformatorinių sienos", – džiaugėsi šio mikrorajono seniūnaitis Saulius Liekis.

S.Liekis pasakojo, kad senų ir aptriušusių sienų rajone apstu, tik noro jas sutvarkyti – mažoka.

"Parašėme projektą, LEZ skyrė 2,5 tūkst. eurų mūsų idėjai. Verslininkai jau yra prisidėję prie kitos bendruomenės idėjos įgyvendinimo. Kilo mintis papuošti senas transformatorines. Tuomet ieškojome grafičių mėgėjų, kurie įgyvendintų tokį sumanymą", – pasakojo S.Liekis.

Žvejybos uosto rajono bendruomenė norėtų, kad kūrinyje būtų jūrinių motyvų.

"Gal kokia nors žuvis, ar seno jūrininko atvaizdas. O gal net kur nors kampelyje atsirastų vieta nedidelei Ukrainos vėliavai? Kad čia gyvenantiems ukrainiečiams širdys sušiltų", – svarstė seniūnaitis.

Siekiame, kad mūsų rajone būtų daugiau spalvų.

Skaičiuodami išlaidas sumanymui, bendruomenės nariai baiminosi, kad visos sumos gali neužtekti.

"Dažai, pastolių nuoma, dar bent minimalus atlygis kūrėjui. Gali ir neužtekti. Bet gal atsiras bendrovė, įsikūrusi mūsų rajone, kuri prisidėtų paskolindama pastolius?" – vylėsi seniūnaitis.

Netikėtai į bendruomenės šauksmą atsiliepė jauna menininkė Neringa Dubietytė.

„Tai menininkė, kuri čia yra gyvenusi ir jaučia nostalgiją šiam rajonui. Labai puiku, kad mergina nusprendė taip pagražinti šį rajoną“, – džiaugėsi S.Liekis.

Klaipėdiečiai sulaukė ir kelių vilniečių menininkų siūlymų.

"Bet jų kainos yra kosminės. Už tokias sumas mums nieko nepavyktų. Dar teks derinti leidimus su ESO. Juk transformatorinės priklauso šiai bendrovei. O jei pavyks puikiai, gal tokios vietos taps turistų traukos objektais. Galų gale džiugins akį mums patiems", – kalbėjo S.Liekis.

Bendruomenė diskutavo, kokia vieta tokiam kūriniui būtų geriausia.

"Numatytos buvo kelios vietos – Kalnupės 21T, Nidos 40T. Jos bus pirmiausia puošiamos. Ateityje planuojama pakeisti ir kitas vietas", – paaiškino S.Liekis.

ESO atstovas spaudai Paulius Kalmantas patikino, kad bendruomenė tikrai gali kreiptis į bendrovę dėl tokio projekto įgyvendinimo.

"Tokių bendradarbiavimo pavyzdžių jau turime, bendruomenė gali drąsiai rašyti raštą mums", – skatino P.Kalmantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ginov

Ginov portretas
patikslinite vietas kur reikėtų šefdevrų

Rolandas

Rolandas  portretas
Prisirūko, ar ko stipresnio, o paskui nori "spalvų " ant sienų kaip Lotynų Amerikoje. - Puspročiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių