Quantcast

Žvejų rūmai keis įvaizdį

Klaipėdos kultūros centras "Žvejų rūmai" ruošiasi atsinaujinimui. Būtent tai aptarė susirinkę šio pasiūlymo studijos rengėjai, Žvejų rūmų bei miesto savivaldybės atstovai. Buvo pristatyti keli variantai, galintys padėti kultūros centrą paversti estetiškai reprezentatyviu ir moderniu traukos objektu.

Per antradienį vykusią diskusiją buvo nutarta artimiausiu metu kreiptis į sporto salės, esančios Žvejų rūmuose, savininkus. Susisiekus su jais bus žinomi tolimesni veiksmų scenarijai.

"Studijos rengėjai pristatė galutinį rezultatą, kokį variantą jie siūlo administracijai tiek Žvejų rūmų, tiek mūsų vadovams ir susijusių skyrių vedėjams. Diskutavome, kad dabar svarbu išsiaiškinti dėl sporto salės, kuri yra ne miesto nuosavybė. Susitikti su jos savininkais ir kalbėtis, kokie jų planai ir mintys šiuo klausimu. Taip pat studiją pristatyti jau politiniame lygmenyje", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Reikia sutikti – Žvejų rūmai dabar tikrai nereprezentatyviai atrodo, neatitinka nei estetinių, nei kitų šių laikų dalykų.

Be sporto salės planuojama atnaujinti ir įrengti naujas erdves.

"Viena diskusijos pusė buvo, ar tai bus tik paprastas ar kapitalinis Žvejų rūmų remontas. Yra gražus sprendimas – atsiradus papildomam priestatui, atsiras vidinis kiemas ir ta sporto salė taps pastato širdimi. Tuomet bus išnaudojamas ir stogas renginiams, kavinėms, iškasamas atviras ir permatomas rūsys ir panašiai. Reikia sutikti – Žvejų rūmai dabar tikrai nereprezentatyviai atrodo, neatitinka nei estetinių, nei kitų šių laikų dalykų. Visi kokybiniai sprendimai yra siūlomi, kad pakeistų tą įvaizdį", – tikino pašnekovė.

Pastato modernizavimą planuojama atlikti ilgiau negu per penkerius metus. Tačiau tai priklausys nuo to, ar bus gautas ES finansavimas.

"Jeigu pasirinksime su nauju priestatu, tai, manau, galime užtrukti ir ilgiau. Jeigu gautume ES paramą, galbūt tas terminas ir būtų realus, bet jeigu nepavyktų gauti finansavimo, miestui per penkerius metus tai būtų veikiausiai per didelė finansinė našta", – svarstė E.Deltuvaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tu tikėk,

O tu tikėk, portretas
ir būsi užganėdinta.

Netikiu

Netikiu portretas
Stvarkykite išorinę išvaizdą. Nikeo per tuos metus savivaldybė nedarė, buvo nykiausias vaizdas, nors vykdavo ciskokie rebginiai, tradiciniai festivaliai. Vadovai, po privatininko Antano Sadausko buvo ir tra tikti tikriausi nevykėliai, kuriems savrbu tik tik soti alga ir tarnybinis automobilis... Nemanau, kad ištaškius didžiules pinigų suas kas nors pasikeistų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių