Quantcast

Žvejojantiesiems ant Palangos tilto – perspėjimai

Nuo Palangos tilto stintas gaudantiems žvejams – rimti įspėjimai. Jiems ne tik galioja prievolė įsigyti žvejo mėgėjo bilietą, bet ir privalu laikytis kitų žūklės taisyklių.

Palangos savivaldybė ne vienerius metus kovoja su žvejų ant tilto paliekama įranga, kurią yra tekę net nupjauti ir išvežti į metalo supirkimo punktus.

Dažniausiai vyrai prie tilto atramų tvirtindavo metalinius stiebus su tinkliniais samčiais. Vietos valdžia buvo pakabinusi įspėjimus, kad šios įrangos ant tilto daugiau nematytų.

Tarnybos dabar stebi, ar ant tilto meškeres traukia tik vietiniai, ar vis dėlto žvejyba susigundo ir atvykėliai, nors tai draudžia karantino taisyklės.

Įrankiai: žvejoti galima vienu tinkliniu samčiu, kurio skersmuo – ne didesnis nei 3 m. (Žuvininkystės tarnybos nuotr.)

Prieš kurį laiką stintautojus tikrino aplinkosaugininkai. Ištraukus vieno žvejo tinklinį samtį iš vandens, nustatyta, kad jis didesnis, nei leidžia taisyklės. Siekė 4,7 m.

Aplinkosaugininkai primena, kad už žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žūklės įrankiu žvejui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų.

Klaipėdos pareigūnai šį sezoną jau ne kartą tikrino nuo Palangos tilto žvejojančius žvejus. Vienas jų žvejybai neturėjo kortelės, tad jam skirta 45 eurų bauda.

Žvejoti leidžiama vienu tinkliniu samčiu, kurio skersmuo – ne didesnis kaip 3 m, o tinklo akys – ne mažesnės kaip 10 mm ir ne didesnės kaip 20 mm.

Pravartu priminti, kad per vieną žvejybą leidžiama sugauti ne daugiau kaip 15 kg stintų.

Nedraudžia: žvejai juodažiočių grundalų gali sugauti neribotą kiekį, nes šios žuvys laikomos invazine rūšimi. (Žuvininkystės tarnybos nuotr.)

Žvejo mėgėjo kortelė išduodama parai, savaitei arba mėnesiui. Žvejybos laikas – nuo lapkričio 1 d. iki birželio 1 d.

Draudžiama prie medinių tilto turėklų tvirtinti tinklinių samčių metalinius keltuvus ir kitus įrenginius, palikti be priežiūros tinklinį samtį.

Žuvininkystės tarnyba savaitgalį dar kartą lankėsi ant Palangos tilto. Tikrintojai stebėjo ir tuos, kurie žvejojo meškerėmis.

Per reidą žvejams priminta, kad vienu metu vienas žvejys gali naudoti ne daugiau kaip penkis mėgėjų žvejybos įrankius, bendras naudojamų kabliukų skaičius negali viršyti 15 vienetų.

Atvykę ant Palangos tilto, pareigūnai aptiko žvejį, kuris ruošėsi metalinį tinklinio samčio keltuvą grandinėmis tvirtinti prie medinių tilto turėklų.

Asmuo buvo įspėtas, kad toks įrenginio tvirtinimo būdas yra griežtai draudžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
zvejybos taisykles isvis kazkoks absurdas, zmogu stengiasi issunkti taip, kaip balyka.

zenonas Išpriekulis

zenonas Išpriekulis portretas
Samčio tinklaičio skylės leistinos nuo 1 cm iki 2 cm. Jeigu aš būdamas prietranka, sumanysiu susigauti krokodilą ir 3 m. pločio samčio tinklaičio skyles padarysiu po 20 - 30 cm., kad neprilystų stintų ir kitokių žuveliokų, tai bus klaikus pažeidimas, nes leistinos skylės tik iki 2 cm.? Tai bus jau ne adm. atsakomybė, o baudžiamoji? Nusižengta dešimteriopai. Kadangi krokodilo nebūsiu pagavęs, tai ir žalos gamtai nebūsiu padaręs, ar už pasikėsinimą pagauti krokodilą bauda grėstų ar ne?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių