Quantcast

Žuvusieji už Klaipėdą – nepamiršti

Tradiciškai minint Vėlinių dieną uostamiesčio valdžios atstovai pagerbė Klaipėdai ir visai valstybei nusipelniusius į amžinybę iškeliavusius žmones.

Pirmadienio rytą buvo uždegtos žvakutės ir padėta gėlių prie Skulptūrų parke esančio paminklo 1923-iųjų sukilimo dalyviams. Po to už nuopelnus ir miesto vardo garsinimą prisiminti ir aplankyti žymių žmonių kapai Joniškės ir Lėbartų kapinėse.

Pasak Klaipėdos savivaldybės mero pavaduotojo Arūno Barbšio, prisiminti žuvusiuosius – ne tik Klaipėdos, bet ir visos valstybės pareiga.

"Turime pagerbti nusipelniusius žmones, kad jų atminimas išliktų visada. Prisiminėme garbės piliečius, Nepriklausomybės akto signatarus, aplankėme žuvusiuosius už Klaipėdą prie Sausio 15-osios paminklo sukilėliams. Skirtingi, bet mūsų miestui svarbūs žmonės", – teigė A.Barbšys.

Lėbartų kapinėse gėlių buvo padėta ant Klaipėdos sukilimo vado Erdmono Simonaičio kapo, signataro, Klaipėdos miesto garbės piliečio Alfonso Žalio, Joniškės kapinėse – ant Jurgio Lėbarto kapo.

Taip pat buvo pagerbti ir daugelis kitų miestui bei šaliai nusipelniusių asmenų.

Nors šiuo metu Skulptūrų parke vyksta atnaujinimo darbai, žadama, kad iki jubiliejinės 2023 m. sausio 15-osios Klaipėdos sukilimo dalyviams skirto paminklo prieigos bus sutvarkytos ir atrodys reprezentatyviai.

Tą dieną bus minimas Klaipėdos krašto prie Lietuvos prijungimo 100-metis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Šlykštyne tylek

O tap.kur rEferdumaS

O tap.kur rEferdumaS portretas
Blya _akupataiii...fu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių