Quantcast

Jūros šventei neprasidėjus Klaipėdą paralyžiavo spūstys

Uostamiesčio pagrindines eismo arterijas penktadienio vidurdienį ištiko visiškas paralyžius. Automobiliai spūstyse įstrigo praktiškai visose pagrindinėse miesto arterijose. Įvažiuojantieji į Klaipėdą eilėse laukė net ties Jakų žiedu.

Tai nutiko dėl to, jog nuo 8 valandos ryto eismas buvo uždarytas Pilies gatvėje. Socialiniuose tinkluose žmonės plūdo šventės rengėjus ir kėlė nuotraukas, kuriose buvo matyti, jog lyjant lietui Pilies gatvėje penktadienio vidurdienį nebuvo nė vieno pirkėjo. Čia šiais metais įkurdinta šventės tradicinė mugė.

„Kai buvo sprendžiama, kaip organizuoti eismą šventės metu, mes sakėme, jog sprendimas uždaryti Pilies gatvę gali būti katastrofiškas. Tačiau mūsų niekas neklausė. Šventės rengėjai nusprendė eismą uždaryti nuo 8 valandos ryto ir mes matome kuo tai atsirūgo. Pernai prekyba šioje gatvėje taip pat vyko, tačiau eismą uždarėme tik 16 val. Taip buvo leista išsivažinėti į namus tiems žmonėms, kurie dirba miesto centre. O dabar žmonės, atvažiavę iki Naujojo Uosto gatvės, apsisukinėja, nes eismas uždarytas ir suka į Liepų gatvę ir čia užstringa“, – tikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Automobilių eilės išsirikiavo Naujojo Uosto ir Naujojo Sodo gatvėse, automobiliai toliau stoviniavo visa Liepų gatve. Eilės driekėsi ir Šilutės plente, Mokyklos gatvėje.

Panašu, jog didžiausia spūstis susigrūdo ties Mokyklos gatvės viaduku ir pačia Mokyklos gatve, nes toliau, Šilutės plente, eismą trikdo čia vykdomi gatvės remonto darbai.

„Facebook“ grupės „Klaipėdos Reidai II“ vaizdo įrašas.

„Uždarius eismą Pilies gatvėje, liko vienintelė kryptis – Šilutės plentas. O ten gatvė perkasta, vyksta remontas“, – pastebėjo M.Džermeika.

Natūralu, jog automatiškai ėmė formuotis mašinų eilės ir Palangos plente, čia spūstyje stovėjo tie, kurie norėjo įvažiuoti į uostamiestį.

Policijos pareigūnai mėgino išskirstyti srautus, reguliuodami eismą sankryžose.

„Bet mes neturime tiek žmonių, žmonės išskirstyti po tarškus dirbti Jūros šventėje. Kol norintys išvažiuoti iš miesto turėtų sukti Kalotės pusės link. Patarčiau šiaurine miesto dalimi judėti Palangos plento link. Norintys pasiekti pietinę miesto dalį turėtų rinktis Rimkų įvažą ar Vilniaus plentą. Suprantama, jog tolimas kelias, bet kitų variantų nėra“, – patarė M.Džermeika.

Pareigūnai sprendžia kokiais keliais išpumpuoti mašinų srautus, gali būti, jog bus uždrausta pakilti į Mokyklos gatvės viaduką nuo Liepų gatvės pusės.


„Facebook“ grupės „Klaipėdos Reidai II“ vaizdo įrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Kokio velnio grudates i ta,Klaipeda? Pagerint procenta uzsikretusiuju savo miestuose uzsimanet? I gamta vaziuokit o ne grumdytis minioje

Anonimas

Anonimas portretas
O ko,kovenskai ir poslenkiai braunatės į tą Klaipėdą.

asas

asas portretas
ne tik seime yra debilu
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių