Quantcast

Veržiasi tapti gynėjais: daugybė Lietuvos žmonių suskubo stoti į Šaulių sąjungą

Pamatę, kaip didvyriškai ukrainiečiai gina savo šalį, daugybė Lietuvos žmonių suskubo stoti į Šaulių sąjungą. Visų jų motyvas vienas – ginti Lietuvą.

"Nuo ryto bėgiojame iš kabineto į kabinetą, vos spėjame bendrauti su norinčiaisiais tapti šauliais. Vien per porą pirmųjų pirmadienio darbo dienos valandų į Vakarų (jūros) šaulių (Klaipėdos apskrities) 3-iosios rinktinės būstinę atėjo apie 20 žmonių. Šiandien plaukia laiškai. Trečiadienį rengsime dar vieną susitikimą su naujokais. Pas mus jų ne tiek daug kaip Kaune ar Vilniuje, bet per dvi su puse dienos sulaukėme 100 prašymų priimti į sąjungą", – pasakojo rinktinės vado pavaduotoja Jurgita Poškienė.

Tai yra žmonės iki 60 metų, o jų amžiaus vidurkis – nuo 30 iki 40 metų, tarp jų ir 61-erių moteris. Tarp norinčiųjų tapti šauliais moterų ir merginų ne ką mažiau nei vyrų. Prašymų gauta iš visos Klaipėdos apskrities: Šilutės, Kretingos, Šventosios, Palangos, Gargždų.

Šauliais nori tapti ne tik lietuviai, sąraše nemažai slaviškai skambančių pavardžių. Išskirtinis atvejis – į Šaulių sąjungą įstoti panoro ir Klaipėdoje gyvenantis, čia šeimą sukūręs airis.

"Kiekvienam pasakėme, kas mes esame, kokia tai organizacija, kad tai nėra mezgėjų būrelis, kur kada panoręs įstoji ar išstoji. Šie žmonės duos priesaiką Tėvynei, tai yra įsipareigojimas valstybei, kurį jie privalės vykdyti. Mes privalome pasakyti viską, kaip yra. Nebuvo nė vieno, kuris nepildė anketos ar išėjo. Tai, kad jie užpildė anketas, dar nereiškia, kad jie jau tapo šauliais, kiekvienas bus tikrinamas, nes mes nepažįstame, kas jie yra. Paprastai tas, kuris ateina, žino, kur ir ko atėjo", – kalbėjo J.Poškienė.

Šauliu panoro tapti ir 49-erių Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. Jis atviravo praėjusią savaitę po Ukrainos palaikymo mitingo namie ėmęs svarstyti, ką pats gali padaryti dėl Europos saugumo, ar ryžtųsi pats ginti savo šeimą ir valstybę.

"Svarsčiau visą dieną ir naktį, ar esu pasiruošęs ginti savo šalį, ar gebėsiu tai padaryti. Pats sau pripažinau, kad nesu tam pasirengęs. Manau, kad Šaulių sąjunga mane pastatys į tinkamas vėžes. Pirmiausia, esu šeimos žmogus, todėl klausiau žmonos pritarimo. Ne tik pritarė, bet ir klausė, ar ji gali. Pažiūrėsime, kiek ten bus veiklos man, tada spręsime, gali būti, kad ir žmona prisijungs", – atviravo A.Kalnius.

Vienas mero sūnų pasirinko kariškio profesiją.

Kaip patikino Šaulių sąjungos viešųjų ryšių specialistas Mantas Petryla, per savaitgalį Šiauliuose prašymus priimti į Šaulių sąjungą pateikė kelios dešimtys, Kaune – per 200, Vilniuje – apie 500 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senolė

senolė portretas
Negi taip sunku nurodyti laiką, kelintą valandą vyks ta iškilminga šventė? Gal sąmoningai daroma, kad neviešinti šios organizacijos, kad žmonės nežinotų apie jos veiklą. Kodėl taip daroma? Perverčiau visus straipsnius, niekur neradau nurodytos valandos. Net BNS pradėjo rašinėti tuščius rašinėlis. GĖDA

vladas

vladas  portretas
iki kiek metu priima i siauliu sajunga man 76 bet esu dar geros formos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių