Quantcast

Ženklai klaidino vairuotojus: kelionė Klaipėdos gatvėmis tapo išbandymu

Kasdien į darbą Klaipėdoje Liepų gatve atvažiuojantys žmonės neseniai ne tik gaišo kamšatyse, bet ir patyrė stresą dėl juos suklaidinusių kelio ženklų.

Trečiadienio rytas daugybei už miesto ribos gyvenančių klaipėdiečių tapo išbandymu – įvažiuodami į miestą, vairuotojai rikiavosi kairiau, kaip to reikalavo kelio ženklai. O, pasiekę remontuojamą vietą, pamatė, kad tai darė be reikalo, būtent kairėje kelio pusėje buvo kliūtis.

Teko persirikiuoti į dešinę. Piko valandą dėl to susidarė automobilių eilės, ne vienas vairuotojas pateko į avariją galėjusią sukelti situaciją.

"Kodėl reikia klaidinti vairuotojus? Kodėl negalima apie tokius darbus pranešti iš anksto? Būtų visai normalu viešai skelbti net apie trumpalaikius trikdžius remontuojamose gatvėse. Tokia informacija padėtų vairuotojams pasirinkti kitą įvažą į miestą", – piktinosi Klaipėdoje dirbantis priemiesčio gyventojas.

Joniškės gatvę rekonstruojančios bendrovės "YIT Lietuva" Infrastruktūros verslo vadovas Aurelijus Braželis paaiškino, kad apie kelio susiaurėjimą įspėjantis ženklas nurodo situaciją toliau už vykdytų trumpalaikių darbų, kuriuos žymėjo laikinosios aptvaros.

Pastatomais stulpeliais tą rytą buvo aptvertas kanalizacijos šulinys viduryje judrios gatvės, taip siekiant užtikrinti jį demontuojančių darbininkų saugumą.

Pasak A.Braželio, tokie nepatogumai užtruko vos porą valandų, tad, įmonės atstovų manymu, atskirų ženklų statyti nebuvo reikalo. Baigus darbus laikinosios aptvaros pašalintos, toliau galioja ilgalaikis kelio ženklinimas.

"Liepų ir Joniškės gatvių sankryžoje darbai vyks taikant trumpalaikius apribojimus, eismas bus organizuojamas ne visomis eismo juostomis, – teigė A.Braželis ir paaiškino, kokius darbus įmonės darbininkai dar atliks. – Rekonstrukcijos metu bus paklota nauja Joniškės gatvės asfalto danga, išasfaltuota Šienpjovių gatvės dalis ir Paupio alėja. Antruoju darbų etapu Joniškės ir Klemiškės gatvių sankryža taps žiedine, o Joniškės ir Liepų gatvės sankryžoje bus įrengti šviesoforai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jura

Jura portretas
Pas mus Klaipedoi, del zenklu ir svesoforu yra 30% nesmuone. Vyrsininka senai reikia pakeisti. Toks jausmas, kad vadovas, vaikas is darzelio.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Tai gal tas direktorius pasistato taburetka eismo juostoje ir pasėdi porą valandų. Tada gal supras reikia trumpalaikę kliūtį pažymėti ar nereikia.

OB

OB portretas
Už mūsų kelių remontą pinigai europiniai, o remontuojamų vietų ženklinimas, saugumas ir visa kita tose vietose sovietinis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių