Quantcast

Žardės tvenkinys sulaukė tvarkdarių: kokių pokyčių sulauksime?

Žardės tvenkinyje ir aplink jį jau kurį laiką vyksta darbai. Vertindami jų mastą, žmonės ėmė įtarinėti, kad netrukus čia atsiras dar vienas tvenkinys.

Miesto pietuose gyvenančius klaipėdiečius sudomino aplink Žardės tvenkinį užvirę darbai.

Gyventojai netruko iškelti įvairių versijų – pavyzdžiui, kad čia numatoma iškasti dar vieną tvenkinį.

Nors darbų mastas atrodo nemenkas ir po jų vandens telkinys iš tiesų pasikeis, tokių grandiozinių projektų čia nenumatyta.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda paaiškino, kad prieš kurį laiką buvo parengtas tvenkinio tvarkybos aprašas ir dabar vyksta plane numatyti darbai.

"Tvarkoma tvenkinio aplinka ir dugnas", – apibendrino L. Dūda.

Darbų metu numatyta išvalyti tvenkinio dugną, meldus, sutvarkyti želdinius aplink tvenkinį.

Iš viso suplanuotiems darbams žadama skirti 150 tūkst. eurų. Iš miesto kišenės dar bus kiek pagražintos ir tvenkinio pakrantės – numatoma pastatyti suolelių.

Miesto ūkio departamento direktorius paaiškino, kad darbai vyks tol, kol tam bus palankios oro sąlygos. Tvenkinį ir jo prieigas sutvarkyti planuojama iki ateinančių metų vasaros.

"Visiškai neaišku, kokia bus žiema. Jeigu įšals – teks stabdyti darbus, o jeigu bus dar šlapiau – negalės įvažiuoti technika. Todėl dabar ir dirba", – sakė L. Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jokio prekybcentrio vietoje aiksteles Gedminu gatveje nereikia. Reikia daugiau tokiu aiksteliu. O nuo prekybcentriu jau bloga darosi.

To (plyta)

To (plyta) portretas
Įdomu, kas ten tuose daugiaaukščiuose ar aikštelėse statys automobilius? Kiekvienas nori prie savo laiptinės statyt, ir svarbiausia UŽ DYKA ... Yra dar likusi viena aikštekė, Statybininku pr. ir Gedminų g. sankryžoje, ar ten labai daug automobilių??? Kada beatvažiuok visada vietos rasi, bet ir ta aikštelė matomai tuoj bus uždaryta ir stovės ten koks eilinis prekybcentris ... Aplamai tai Lietuvoje dabar kapitalizmas ...

Plyta

Plyta portretas
Kad nors kiek pietiniai miesto rajonai imtu panaseti i gyvenamuosius rajonus, turi buti irengtos automobiliu stovejimo aiksteles kiemuose ir daugiaauksciai garazai kvartaluose.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių