Quantcast

Žardės tvenkinio nepamiršo

Uostamiesčio gyventojai norėtų didesnio dėmesio Žardės tvenkiniui – geriau sutvarkytų takelių, mažiau šiukšlių. Savivaldybės specialistai tvirtina, kad tvenkinys nuolat prižiūrimas. Pastebima, jog neretai kultūros bei noro puoselėti teritoriją trūksta ir patiems gyventojams.

Vis gražėjančiomis aikštėmis ir kitomis viešosiomis erdvėmis pietinėje miesto dalyje besidžiaugiantys gyventojai tvirtina valdžios dėmesio pasigendantys Žardės tvenkiniui.

Žmonės teigė, kad prie šio vandens telkinio dienas mėgsta leisti garbaus amžiaus klaipėdiečiai, jaunos mamos su vaikais, jaunimas, tačiau šalia tvenkinio esą stinga tvarkos – smarkiai išsikraipiusios takų plytelės, kai kurios grimzta į vandenį, akis bado šiukšlės.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai pažymėjo, kad tvenkinys likimo valiai nėra paliktas, anot jų, nuolat vykdoma jo priežiūra.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė sakė, kad šiukšlės iš paties Žardės tvenkinio ir jo pakrančių pagal su rangovais sudarytą sutartį valomos du kartus per mėnesį.

„Tarp mūsų metinių darbų – ir nendrių šienavimas. Kitaip jų atsikratyti neįmanoma, cheminių priemonių naudoti nenorime, tad jas pašaliname mechanizuotu būdu“, – aiškino J.Rimkienė.

Anot pašnekovės, kaip tik artimiausiomis dienomis tvenkinyje ir turėtų būti šienaujamos nendrės.

Savivaldybės atstovai patikino, kad stengiamasi stebėti ir viso miesto pėsčiųjų takų situaciją – jie įvertinami ir, jeigu reikia, yra įrašomi į numatomų darbų sąrašus, kurie, bėgant laikui, įgyvendinami.

Vis dėlto pastebima, kad kai kuriems gyventojams vis dar trūksta sąmoningumo puoselėti ir saugoti tvarką greta tvenkinio.

Pasitaiko, kad ant pėsčiųjų takų žmonės užvažiuoja automobiliais, nevengia šiukšlinti. Be to, neretai kiek tolėliau esančiuose krūmynuose mėgsta įsikurti benamiai.

Anot J.Rimkienės, žiemą šiuos krūmynus ketinama kiek aptvarkyti – suteikti jiems tokią formą, kad asocialiems asmenims po krūmynais įsikurti nebūtų patogu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žardininkai. patiko teiginys, kad pasitaiko ant pėsčiųjų takų užvažiuojant automobilius. Sakyčiau priešingai kai genėjo medžius ant pėsčiųjų takų važinėjo sunkiasvoris transportas, tai po to koks gali būti pėsčiųjų takas.Man labiau krenta į akis ne žardės tvenkinys o visa parko teritorijoje esantys pėsčiųjų takai jie jau suaugė į žemę, kai išesfaltavo juos prieš 26 metus taip nei karto neremontuoti.

Neringa

Neringa portretas
Džiaugiamės,kad pagaliau imtasi renovuoti Žardės prekybinį centrą ir jo prieigas, bet jeigu ir toliau šio prekybinio centro prioritetai bus -alkoholiu prekiaujančios parduotuvės, kazino ir visą parą dirbantys barai-nieko gero nelaukime. Bus toks pat vaizdelis,kaip ir dabar. Privatininkai net nesugeba apsišluoti.Paskaičiavome,kad šiuo metu tokių taškų yra virš dešimt.Normalioje valstybėje tai būtų neįmanomas dalykas o pas mus už pinigus-viskas įmanoma. Garaudu!

Jel

Jel portretas
Labai ten megsta alkasai gerti. Kodel apie tai nerasat.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių