Quantcast

Vyriausybė nusprendė grąžinti žaliąsias rodykles: uostamiestyje jų dar teks palaukti

Nors ir leista, tačiau artimiausiu metu žaliosios rodyklės į miesto sankryžas dar negrįš. Tam kliudo biurokratiniai procesai. Net juos praėjus rodyklės iškart bus atstatytos ne prie visų šviesoforų.

Vairuotojų džiaugsmui Vyriausybė visam laikui leido grąžinti dešinįjį posūkį automobiliams leidžiančias vadinamąsias žaliąsias rodykles sankryžose.

Vis dėlto aiškėja, kad bent jau artimiausiu laiku rodyklės į gatves dar nebus grąžintos. Jų kelią į ankstesnę vietą trikdo ne iki galo pakeistos tvarkos ir miestams numatyti įpareigojimai su eismo ekspertais suderinti kiekvieną numatomą atstatyti rodyklę.

Praėjusios savaitės pabaigoje uostamiesčio savivaldybėje sudarytas sąrašas sankryžų, į kurias rodyklės grįš pirmiausia.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad šiuo metu sankryžų pretendenčių, kur norima grąžinti rodykles, sąraše – 25 sankryžos.

"Tai pagerintų eismą autobusams, nes dabar, kai nėra rodyklės, sustoję automobiliai neleidžia važiuoti autobusams. Taip pat sankryžose, kur nėra atskiros eismo juostos sukti į dešinę, automobiliai stovi bendrame sraute su tiesiai važiuojančiaisiais ir negali be eilės pasukti", – dėstė L. Dūda.

Direktorius pažymėjo, kad minėtas sąrašas nėra baigtinis, jame – pačios svarbiausios sankryžos. Ateityje bus galima sąrašą papildyti. Pageidavimus galės išreikšti ir gyventojai.

Savivaldybėje sudarytą sankryžų pretendenčių sąrašą dar reikės siųsti visoje šalyje eismą prižiūrinčioms institucijoms, kurios turės įvertinti miesto pasiūlymus.

Tam, kad rodykles būtų galima grąžinti į gatves, turės iš naujo būti patvirtintos šviesoforinių sankryžų įrengimo taisyklės, mat šiuo metu jos žaliųjų rodyklių nenumato.

"Kelių eismo taisykles pakoregavo, bet reikia pakeisti dar vienas. Tą ir Vilnius identifikavo. Norima, kad greičiau būtų priimtos šviesoforų įrengimo taisyklės. Kaip dvi panaikino, taip dvi turi atstatyti", – sakė departamento direktorius.

Tik atnaujinus minėtas taisykles bus galima tikėtis konkrečių sprendimų dėl minėtų miesto numatytų sankryžų pretendenčių ir imtis darbo.

Įveikus biurokratinius procesus rodyklių įrengimas miesto gatvėse neužtruks – jos prie šviesoforų atsiras per dieną ar dvi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
1. Kas, kada ir kaip pateiks ataskaita kiek viso pinigu Lietuvos mokesciu moketojams kainavo sitas cirkas? 2. Kada ir kieno bus nustatyti bei paviesinti asmenys, kuriu deka sitas cirkas ivyko? 3. Kada ir kieno bus nustatyti bei paviesinti asmenys, vadovaujantys imonems, kurios atliko demontazo ir atliks montazo (ir, ko gero, nauju zenklu gamyba)? 4. Kada asmenys is 2 ir 3 punkto bus patraukti atsakomyben? Zmones, ku-ku, ar viskas gerai? Ar ilgai dar kentesim pasilenke ir kelnes nusimove pries tokia valdzia? Jokiu minciu nekyla?

Manuelis

Manuelis portretas
Galetu dar ir trikojus panaikint

Pagaliau

Pagaliau portretas
Dėkui, laukiam.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių