Quantcast

Vyriausybė iš Klaipėdos atims pinigus

Finansų ministerija kitais metais Klaipėdai prognozuoja gražią ateitį, todėl užsimojo iš miesto biudžeto atimti pinigų.

Anot savivaldybės Finansų ir ekonomikos departamento direktorės Aldonos Špučienės, Vyriausybės suplanavo, jog kitais metais į valstybės biudžetą surinks 10,8 proc. daugiau gyventojų pajamų mokesčių nei šiemet.

„Tačiau Klaipėdai numatytos dar geresnės prognozės – esą mes turėtume šių mokesčių surinkti 15 proc. daugiau nei šiemet. Matyt, taip prognozuojama todėl, kad šiemet į mūsų miesto biudžetą kol kas plaukia daugiau pinigų nei buvo numatyta“, - svarstė A.Špučienė.

Todėl uostamiesčio savivaldybė jau sulaukė informacijos, kad kitais metais į valstybės biudžetą iš Klaipėdoje surinktų gyventojų pajamų mokesčių teks atiduoti beveik 14,5 mln. litų.

„Šią sumą padalins iš keturių ir kiekvieną ketvirtį ne ginčo tvarka turėsime pervesti valstybei“, - teigė R.Taraškevičius.

A.Špučienės teigimu, pinigus reikės atiduoti, kad „Klaipėda neiššoktų aukščiau šalies vidurkio“.

Dėl šios priežasties planuojamas kitų metų biudžetas bus toks pat, kaip ir praėjusiais metais, nes numatyta, kad iš gyventojų pajamų mokesčių, jau atėmus tuos 14,5 mln. litų, bus surinkti 135 mln. litų. Šiųmetis planas yra 136 mln. litų.

Gyventojų pajamų mokestis yra vienas pagrindinių šaltinių formuojant miesto biudžetą.

„Jei miesto biudžetas ir bus didesnis nei pernai, tai tik todėl, jog valstybė turės skirti daugiau pinigų socialinėms išmokoms“, - teigė A.Špučienė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių