Quantcast

Vokietis ieško narkomano Vytauto

Vokiečių žurnalistas Oliveris Lück'as, rašantis knygą apie į jūrą buteliuose išmestus laiškus, susidomėjo lietuvio Vytauto istorija. Nesitikėdamas jokio viešumo priklausomybę nuo narkotikų turintis lietuvis tokį laišką adresavo savo mamai.


 

Vokiečių žurnalistas Oliveris Lück'as, rašantis knygą apie į jūrą buteliuose išmestus laiškus, susidomėjo lietuvio Vytauto istorija. Nesitikėdamas jokio viešumo priklausomybę nuo narkotikų turintis lietuvis tokį laišką adresavo savo mamai.

Pakeleivis – tik šuo

Žurnalistas O.Lück'as savo šalyje išgarsėjo parašęs knygą po 20 mėnesių trukusios kelionės.

2008–2009 metais jis apie 5 tūkst. kilometrų nuvažiavo Europos keliais. Savo mėlynu "Volkswagen" autobusiuku vokietis aplankė 26 šalis. Vienintelis jo pakeleivis buvo šuo Locke'as.

Šios kelionės metu vokietis buvo užsukęs ir į Latvijos pajūrį.

Čia atokiame pajūrio kaime netoli Lietuvos O.Lück'as susipažino su pagyvenusia vietos gyventoja Biruta.

Moteris kolekcionavo jūros išmetamus daiktus, tarp kurių buvo ir apie 40 laiškų, rastų į krantą išmestuose buteliuose. Jie Latvijos pajūrį pasiekė iš visos Europos.

Biruta tapo pirmosios O.Lück'o knygos, kurioje kalbama apie 26 žmones iš 26 šalių, heroje.

Laukia atsakymų iš jūros

Susitikimas su šia moterimi žurnalistui buvo lemtingas.

Latvė niekada nė nemėgino rašyti atsakymų rastųjų laiškų autoriams. Vokietis pabandė rasti tokiu neįprastu būdu žinią siuntusius žmones.

Vienas jų, Tomas iš Riugeno salos, atsakė žurnalistui ir papasakojo apie savo hobį – siųsti laiškus buteliuose ir laukti atsakymų.

Iš 150 žinučių atsiliepė 30 žmonių. Vienas iš jų – Mogensas Kristensenas, gyvenantis Bornholmo saloje Danijoje.

Pernai rudenį O.Lück'as jį aplankė. Paaiškėjo, kad M.Kristensenas laiškus buteliuose randa jau nuo 1971 metų.

Taip žurnalistui gimė mintis parašyti dar vieną knygą, šį kartą – apie laiškus jūros paštu pasiuntusius žmones.

Jūra suvienijo nepažįstamuosius

Autorius jau rado 12 įdomių žmonių, kurie siuntė arba rado laiškus buteliuose Baltijos jūroje. Visus juos sieja ta pati jūra.

O.Lück'as ketina susitikti su visais šiais žmonėmis ir sukurti žodinius jų portretus. Latvė Biruta taps pradiniu šio pasakojimo tašku.

Vokiečių žurnalistas ketina labiau įsigilinti į laiškų autorių gyvenimus.

Jis jau žino, kad knygos herojais taps Tomas iš Riugeno, Mogensas ir Danijos, žvejys Arnas iš Švedijos, mokytoja Murielė iš Nyderlandų ir mergaitė Sara iš Kopenhagos.

Visiškai skirtingus žmones knygoje sies romantiška laiško butelyje idėja.

Knyga bus išleista 2016 metų balandį leidykloje "Rowohlt".

Laiškas pravirkdė latvę

Pastarąjį kartą lankydamasis Latvijoje O.Lück'as sužinojo, kad garbaus amžiaus Biruta nebegyvena pajūrio name. Moteris persikėlė į Liepoją.

Šios viešnagės metu žurnalistas išgirdo dar vieną istoriją, kuri jį labai sujaudino.

Apie lietuvio Vytauto laišką, rastą Latvijos pajūryje, vokietis perskaitė vietos laikraštyje. Šią sukrečiančią istoriją aprašė ir dienraštis „Klaipėda“.

Pernai liepos mėnesį Latvijos paplūdimyje šalia Liepojos vietos gyventoja aptiko užkimštą šampano butelį, apaugusį jūros kriauklėmis.

Moteris jį atidarė ir viduje rado laišką, kuris ją sujaudino ir pravirkdė. Lietuvis prisiekė savo mamai niekada nebevartosiąs heroino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
Sveiki,lengva kalbeti,komentuoti,smeisti ir kritikuoti tiems,kas sito nepatyre ir salia nera vartojancio artimo zmogaus.Nelinkiu sito jausmo patirti nei blogiausiam priesui.Patikekite,mastanciam zmogui,tai nepakeliama.Mano el.pastas daivirgis@gmail.com

apie narkašiuką Vytą...

apie narkašiuką Vytą... portretas
Jo, yra toks narkomanas, jau senstelėjęs, pradėjęs nuo N. Vilnios, miknius, epileptikas. Nabagas toks, paliegęs, prarudęs, nei čiukčia, nei pusžydis. 18 metukų būdamas apkvaišęs buvo užjodytas transvestito dalės. Atsirado du pasiligoję išsigimę vaikai. Prastos tos Milių kuopelės narkašiukų dienos - nuo dozės ik idozės, ir taip jau gerokai daugaiu nei 30 metų - ir vaikai tuo pačiu užsiima,. be dozių neišgyvena.

vytautas

vytautas portretas
Wow :) galvojau senai pamirsta tema :) vytautasjuoz@gmail.com laukiu laisko :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių