Quantcast

Vitės kvartalui – didesnis Klaipėdos savivaldybės dėmesys

  • Teksto dydis:

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Klaipėdos miesto Vitės kvartale buvo nustatyti chromo koncentracijos dirvožemyje viršijimai. Ar buvo imtasi kokių nors veiksmų dėl to?

– Nustačius chromo koncentracijos dirvožemyje viršijimus, dar lapkričio 7 d. buvo sušauktas Ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Posėdyje pristatyti taršos tyrimų rezultatai, chromo poveikis sveikatai, papildytos rekomendacijos gyventojams, tartasi su kontroliuojančiomis institucijomis dėl tolesnių veiksmų.

Buvo kreiptasi į Vyriausybę, Aplinkos apsaugos agentūrą ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, reikalaujant peržiūrėti užterštoje teritorijoje veikiančių įmonių taršos leidimų sąlygas ir neleisti vykdyti taršios veiklos, kuri keltų pavojų aplinkai bei gyventojų sveikatai.

Savivaldybė skyrė didesnį dėmesį Vitės kvartalo gatvių ir šaligatvių valymui, lapų išvežimui, ugdymo įstaigų teritorijų priežiūrai bei kitiems darbams, kurie padėtų išvengti dirvožemyje ir ant kietųjų dangų nusėdusio chromo plitimo atgal į orą: buvo intensyviau valomi šaligatviai ir gatvės, surinktos ir išvežtos žaliosios atliekos iš šioje teritorijoje esančių švietimo įstaigų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija lapkričio 13 d. raštu kreipėsi į Klaipėdos apygardos ir Klaipėdos apylinkės prokuratūras, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą ir ginti viešąjį interesą.

Atliekų vežėjai taip pat išvežė ir didžiagabarites atliekas, sukrautas prie komunalinių atliekų surinkimo konteinerių. Vitės mokyklos stadionas buvo aptvertas signaline juosta, įspėjančia, kad lankytis minėtoje teritorijoje nerekomenduojama.

Buvo paimti smėlio dėžių mėginiai iš lopšelių-darželių "Traukinukas", "Bitutė", "Gintarėlis" bei Vitės pagrindinės mokyklos teritorijos, kurie bus ištirti laboratorijose.

Iš užterštos teritorijos taip pat buvo paimti vaisių ir daržovių, geriamojo vandens mėginiai. Tyrimų rezultatai bus paviešinti vos gavus atsakingų institucijų atsakymus.

Nepaisant visų atliktų veiksmų, rekomendacijos gyventojams vaikščioti kieta danga dengtais takais (šaligatviais, asfaltuotais takais), nepurenti dirvožemio, neleisti vaikams žaisti žolėje, smėlyje, nevartoti šioje teritorijoje užaugintų vaisių ir daržovių kol kas neatšaukiamos.

Dabar vyraujantis lietingas oras yra palankus – dėl jo sumažėja sunkiųjų metalų sklaidos ore tikimybė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija lapkričio 13 d. raštu kreipėsi į Klaipėdos apygardos ir Klaipėdos apylinkės prokuratūras, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą ir ginti viešąjį interesą, siekiant nustatyti smarkiai padidėjusios taršos mieste kaltininkus.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje lapkričio 14 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dirvožemio taršos uostamiestyje.

Ekstremalių situacijų komisija į posėdį dar kartą rinksis šiandien, lapkričio 18 d.


Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el.paštu merui@kl.lt Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos dienraščio nuomonių puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio "Klaipėda" pirmadienio numeryje rubrika pasirodo du kartus per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man įdomu

Man įdomu portretas
Kur dingo visa gyvybė už Vasaros estrados? Prieš kokius 3 metus dar matydavome kokį ežiuką, prieš 5 dar ir kokią voverytę. O dabar nieko - negyvi arba iš ten išvaryti. Teršalų arba milžiniško SELO stiprintuvu garso. Totalius groun zero.

tai

tai portretas
juk į darbą savivaldybėj jie pro tą kvartalą važiuoja, tarša nuo mašinų milžiniška - visa Vitė užjuodus užrūgus - dabar gal bent fasadus namų toj gatvikėj savivaldybininkai išėję ikikalėdinėn talkon su muiluotu vandeniu nuplaus... darbo terapija yra sveika.

Pilietis

Pilietis portretas
Demesys savivaldybes klerku tik popieriuose. Visuomenes sveikatos centro klerkai jau savo atidirbo, kad chromo koncentracija per krastus liejasi. Ir kam tiek valdininku ir tiek tarnybu, o nauda nuline. Ka veike aplinkosauginininkai negi su visuomenes sveikatos centru persidirbo. Reikia padaryti valstybes audita sitose institucijose ir issiaiskinti ka veikia ten sedintys vadovai, patarejai, specialistai. Kaip taupomos ar isisavinamos valstybes lesos. Ar tiek is viso reikia valdymo aparato.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių