Quantcast

Vitės bendruomenė skundžiasi smarve: kreipėsi į Klaipėdos valdžią

Uostamiesčio asociacija "Vitės bendruomenė" balandį gyvenamoje teritorijoje ne kartą fiksavo naftos produktų smarvę, dėl kurios negalėjo atidaryti langų ir vėdinti patalpų. Žmonės dar sykį kreipėsi į Klaipėdos valdžią.

Asociacija "Vitės bendruomenė" dėl padidėjusios taršos vėl kreipėsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narius bei Nacionalinio sveikatos centro Klaipėdos departamentą.

Rašte rašoma, kad gyventojai reiškia nusiskundimus dėl nuolat sklindančios smarvės.

Toliau vardijama, kad naftos produktų tvaikas buvo juntamas balandžio 8 d. 5.30 val., balandžio 9 d. 10 val., balandžio 22 d. 7.30 ir 10 val. bei balandžio 24 d. 3 val. nakties.

"Tai ypač aktualu dabartinio karantino sąlygomis, kai reikia dažnai vėdinti gyvenamąsias patalpas, bet dėl lauke tvyrančios naftos produktų smarvės negalime atidaryti langų. LR Konstitucijos 54 straipsnio 1 dalyje suformuluotas vienas valstybės veiklos tikslų – užtikrinti žmonių teises į sveiką ir švarią aplinką. Konstitucijos normose įtvirtintas aplinkos apsaugos principas: visi juridiniai ir fiziniai asmenys turi susilaikyti nuo tokių veiksmų, kuriais būtų daroma žala aplinkai ir joje gyvenantiems žmonėms", – kreipimesi rašė asociacijos valdybos pirmininkas Antanas Blynas.

Anot Vitės bendruomenės vadovo Tomo Meškinio, smarvė gyventojus kamuoja nuolat, bet kol kas padėtis negerėja.

"Situacija nesikeičia, todėl mes valdžiai nuolatos tai primename ir norime kokių nors rezultatų", – teigė T.Meškinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neziniukas

neziniukas portretas
gal kas zino ka veikia meriene, zmones kalba, kad ja pastoviai gydo Janušonis ponu palatoje

Anonimas

Anonimas portretas
Grubliauskas per tiek laiko nesutvarke smarves ,netvarkys ir toliau .Neidomu jam .....paziurekit kaip Janusonio reikalus greit sutvarke.Uztat ,kad draugas ,o klaipedieciai iki vienos vietos tegul dusta smarveje. kol kis vadovaus tol uostysite smarve. Reikia keisti nesazininga mera ir jo zmona lauk is vadovaujanciu pareigu,nes kitaip nieko nebus. Jau ne pirmi metai kaip nesprendziamos miesto problemos. Ji ir jo ,,proto boksta zmona domina tik pinigai ir draugai. Nepamirskit ,kad meras is garsios liberalu vagiu partijos.

klaipedietis

klaipedietis  portretas
savivaldybe perkraustyti prie tvoros ir langus atidaryti ,....kada jie dirba ,.kaip smirdejo taip ir smirdi ,..o apie dulkes ir kitus kraunamus produktus pats velnias zino ,cia negyvena nei grubliauskas nei taraskevicius nei kiti valdziaszmogiai ,,,o oro matavimo ar kaip ten jis vadinas ,stovi prie svyturio gamyklos kurio ten nebutina ,taip ir toliau jie tyciojasi is musu gerbiami Klaipedieciai
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių