Quantcast

Virš kapo Lėbartuose – įtartina statinė

Į Lėbartų kapines iškeliavusių artimųjų amžino poilsio vietų lankyti atvykęs klaipėdietis nustėro šalia vienos kapavietės išvydęs medyje stūksančią statinę, kurioje – nežinomos kilmės skystis.

Artėjant Vėlinėms, kapinėse gausu lankytojų. Dauguma gyventojų kapus puošia gėlėmis ir žvakėmis.

Vis dėlto kai kurie miestiečiai ne tik tvarko, bet ir niokoja kapines, jose įrengdami savadarbius, neaiškios kilmės įrenginius.

Lėbartų kapinėse apsilankęs klaipėdietis nustebo pamatęs neįprastą vaizdą – šalia kapaviečių augančiame medyje pūpsojo  žalios spalvos statinė.

Geriau įsižiūrėjęs gyventojas pamatė iš statinės kyšantį vamzdelį, kuris galbūt buvo naudojamas kapams laistyti. Įrenginys klaipėdiečiui pasirodė įtartinas.

"Nesuprantu, kam į medį kelti plastmasinę statinę su vandeniu, juk vanduo kapinėse dar neužsuktas? Galbūt reikėtų patikrinti statinaitės turinį?" – svarstė vyras.

Kas statinę įkėlė į medį, nėra žinoma.

Vanduo kapinėse vis dar bėga, tad tokių įrenginių paskirtis kelia nemažai klausimų.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėjos Zinos Stankienės teigimu, jokie savadarbiai įrenginiai kapinėse negali būti montuojami.

Žmonių fantazija laki.

"Žmonių fantazija laki. Siekiant užtikrinti lankytojų saugumą, šią situaciją spręsime. Kas garantuos, kad statinė nenukris ant galvos pro šalį einančiam žmogui?" – klausė Z.Stankienė.

Artėjant lapkričio 1-ajai, gyventojų akys krypsta ne tik į mirusių artimųjų kapavietes, bet ir į apleistus, neprižiūrimus kapus.

Anot Z.Stankienės, dešimtis apleistų kapų kasmet savanoriškai tvarko "Ąžuolyno", "Aukuro" gimnazijų, "Verdenės" progimnazijos moksleiviai.

Mokiniai nuo apleistų kapaviečių grėbia nukritusius, supuvusius lapus, dega žvakutes.

"Labai džiaugiamės šia gražia tradicija, kad jaunimui rūpi pagerbti anapilin iškeliavusius žmones. Tai gražus pavyzdys visiems klaipėdiečiams", – teigė Z.Stankienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neleisti ivaziuoti su automobiliais, nebent tiems, kas nepaeina. Zolynai isvazineti, tik ziurek, kad koju nepervaziuotu. Siaubas.

Rasa

Rasa portretas
Gal geriau žurnalistai pasidomėtų kodėl po kapines mašinos zuja, kaip autostradoj. Atėjęs aplankyti kapų gali ir negrįžti, nes gali būti suvažinėtas. Net kapuose nėra ramybės nuo mašinų. Gėda.

Kestas

Kestas portretas
Kaip gerai kad ne visi prisigalvoja tokių įrenginių kapinėse.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių