Quantcast

Vilniečiai įsiutino Klaipėdos valdžią

Lietuvos sportinių šokių federacija užsitraukė Klaipėdos valdžios nemalonę, nes tarptautiniai čempionatai, kuriuose dalyvauja garsioji uostamiesčio „Žuvėdros“ komanda, vyksta Vilniuje.

„Klaipėda“ rašė, jog šiemet gegužės 18 d. Lietuvoje vyks Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatas. Tačiau jis organizuojamas Vilniuje, o ne uostamiestyje, nors čempionate Lietuvos garbę gins tik dvi komandos ir abi jos – Klaipėdos „Žuvėdros“.

Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas, kuris yra atsakingas už sporto sritį, prisipažino net nežinojęs, jog toks čempionatas vyks Lietuvoje. Tačiau jis sykiu ir stebėjosi, kad Lietuvos šokių federacija apie tokį įvykį uostamiesčio valdžios neinformavo.

„Iš uostamiesčio valdžios niekada nesame sulaukę jokios paramos, prašymų, pageidavimų rengti tokį čempionatą“, – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas Virginijus Visockas prieš kelias savaites „Klaipėdai“ dievagojosi, jog uostamiesčio valdžios elgesys leido suprasti, kad Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatas, kuriame Lietuvai atstovaus tik Klaipėdos komandos, jai nerūpi.

Tokie viešai išsakyti žodžiai įsiutino V.Čepą ir jis Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriui nurodė parengti raštą federacijai.

„Raštas jau paruoštas, bet jo dar nepasirašiau, liepiau pataisyti. Jis per švelniai parašytas, lyg atsiprašytume, nors atsiprašyti tikrai neturime už ką“, – pabrėžė vicemeras.

Savo raštu Lietuvos sportinių šokių federaciją Klaipėdos valdžia siekia aiškiai informuoti, jog uostamiestis turi būti pirmasis tarp visų miestų, kurie pretenduotų surengti Europos ar pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatą.

„Mes tokio čempionato visada norėjome ir norėsime, bet yra tvarka. Federacijos atstovai turi atvažiuoti pas mus, informuoti, kada tokie čempionatai Lietuvoje gali vykti, ir jau tada pradėti derybas dėl finansavimo. Aišku, renginys yra pelningas ir jo nori daugelis miestų, tačiau Klaipėda turi būti pirmoji šiame sąraše“, – emocingai kalbėjo V.Čepas.

Tačiau kol kas neaišku, kada Lietuvai vėl bus patikėta surengti Europos ar pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nimf

Nimf portretas
nebeduoti daugiau žuvėdrai nei cento iš miesto biudžeto. Lai prašo Zuoko.

JO

JO portretas
ir kiekvienas žuvėdriukui po raudoną dviratį!

jau tikrai

jau tikrai portretas
Na baikit čia kalbėti nesąmones,Klaipėdos valdžios arogancija liejasi per karštus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių