Quantcast

„Vilniaus vandenys“ kviečia į nemokamą filmo „Viskas bus kitaip“ peržiūrą Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Startavusios nacionalinės kampanijos „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“, kuria siekiama atsisakyti plastikinių butelių ir rinktis tvaresnį, aplinkai draugišką sprendimą – gerti skanų, sveiką ir šviežią vandenį iš čiaupo, iniciatorė, didžiausia šalies vandentvarkos įmonė „Vilniaus vandenys“ kartu su bendrove „Klaipėdos vanduo“, kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius į nemokamą vaidybinio filmo „Viskas bus kitaip“ peržiūrą po atviru dangumi.

Vokietijoje žiūrovų prizu apdovanotas ir šiemet „Kino pavasaryje“ pristatytas vaidybinis filmas bus rodomas rugpjūčio 2 d. 19 val. Teatro aikštėje Klaipėdoje.

Pasak kino festivalio „Kino pavasaris“ programos sudarytojos Dovilės Grigaliūnaitės, filmo „Viskas bus kitaip“ herojai gyvena ateityje – 2054-aisiais metais, tačiau pats filmas kalba apie mūsų laikus ir kas atsitiks ateityje su mūsų planeta ir jos biologine įvairove, jeigu mes nieko nekeisime. Filmo autoriai savo kūrinį vadina dokumentine pasaka. Tai yra vaidybinis filmas, turintis ir mokslinės fantastikos, ir animacijos, ir dokumentikos elementų.

„Tai nėra tipinis būdas kalbėti apie aplinkosaugą kine. Tačiau kartais, norint iškelti į viešumą sudėtingus klausimus ir atkreipti dėmesį į problemas, prieš kurias užsimerkiama, reikia ieškoti neįprastų būdų, drąsių kelių. Tik taip bus pasiekta žmonių sąmonė. Šis filmas yra šauksmas, skatinantis atsibusti, tačiau tuo pačiu metu ir įtraukianti kinematografinė kelionė po nuostabią gamtą, leidžianti susipažinti su įvairiais jos gyventojais. Filmo herojai gyvena ateityje ir kreipiasi į mus, kad atkreiptume dėmesį į spartėjantį gyvūnų ir augalų rūšių nykimą, galbūt jau netolimoje ateityje žmonės bus vieninteliai gyvūnai žemėje. Ir dėl to kalti bus patys“, – apie filmą kalba D. Grigaliūnaitė ir priduria, kad šis filmas gali įkvėpti imtis veiksmų ir įvertinti tai, ką turime dabar.

„Kino pavasario“ programos sudarytoja įsitikinusi, kad šis filmas yra skirtas plačiai auditorijai, tad į jį rekomenduojame atvykti ir šeimoms su paaugliais vaikais ir po peržiūros visiems kartu pasikalbėti apie filmo idėjas, kas šiuo metu vyksta mūsų planetoje ir kaip kiekvienas galėtume prisidėti, kad sustabdytume tokį spartų bioįvairovės nykimą.

„Vilniaus vandenys“ nacionalinės kampanijos „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis!“ metu kviečia mėgautis patiems ir su kitais dalintis tuo, ką turime geriausio – gerti vandenį iš čiaupo ir atsisakyti vandens plastikiniuose buteliuose.

„Plastiko naudojimas yra vienas didžiausių šiandienos pasaulio rūpesčių. Jam suirti reikia maždaug 200–500 metų, o į vandenynus patenkančios jo atliekos kasmet pražudo apie milijoną jūros gyventojų. Kiekvienas žmogus per gyvenimą suvalgo apie 20 kilogramų įvairaus plastiko. Vienas paprasčiausių būdų sumažinti plastiko naudojimą – gerti sveiką ir skanų vandenį iš čiaupo ir taip prisidėti prie mūsų planetos saugojimo. Atrodo, kad tai labai mažai, tačiau daug žmonių, darančių mažus dalykus, gali tapti labai stipria jėga“, – sako bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovas Saulius Savickas.

Filmų po atviru dangumi metu visi žiūrovai vaišinami įvairiais ingredientais pagardintu vandeniu iš čiaupo. Lietuvoje iš čiaupo tekantis vanduo yra itin aukštos kokybės. Mūsų šalis yra viena iš nedaugelio Europoje, kurioje vanduo tiekiamas iš švarių požeminio vandens šaltinių. Pastarieji daug geriau apsaugoti nuo taršos nei atviri vandenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aistis

Aistis portretas
Dar vienas kitas filmukas ir vėl kainas kels vandens. Kodėl komunalinė įmonė netaupo pinigų? Pakėlė kainas, uždirbo 1.1 milijono ir filmus suka už mūsų pinigus. Tuo tarpu rekordinė infliacija LT, žmonės žiūri kaip ką kur taupyti, bet vandenims tai nė motais. Kodėl taupyti jei viską Klaipėdos žmonės padengs? Direktoriui siūlau atgal į Vilnių važiuoti ir ten su savo Šimašiumi Vilniečių pinigus taškyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių