Quantcast

Vilionės keliautojams – specialus turas po pajūrio kraštą

Kodėl Klaipėda yra kviečianti, Palanga – elegantiška, Šilutė – laukianti, Skuodas – atviras, Kretinga – slėpininga, o Klaipėdos rajonas – išskirtinis?

Keliaujantiems po Vakarų Lietuvą Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras siūlo intriguojančią akciją.

„Atvažiuokite į pajūrį, aplankykite tris nurodytas vietas, nusifotografuokite prie jų, o apsilankę turizmo informacijos centre, gaukite karoliuką pažinimo apyrankei“, – apie žaidimą pasakojo Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Savotišką kelionių talismaną apyrankę padės suverti viso pajūrio krašto turizmo informacijos centro darbuotojai.

Kiekviename apskrities turizmo informacijos centre lankytojai gaus po vieną karoliuką, pažymėtą raide, žyminčia būtent tą regioną.

„Kodėl Klaipėda yra kviečianti? Jai priskirta „I“ raidė, o Palanga – elegantiška, tad čia bus įteiktas „E“ raide pažymėtas rutuliukas. Šilutė – laukianti, Skuodas – atviras, Kretinga – slėpininga, o Klaipėdos rajonas – išskirtinis. Sudėjus visas raides, apyrankę sudarys žodis „kelias“, – pasakojo D.Buivudienė.

Smagiu žaidimu tikimasi sudominti keliaujančius su vaikais.

Kiekviename rajone siūloma pamatyti po tris objektus. Klaipėdoje raginame aplankyti uosto vartus, Laikrodžių muziejų ir Skulptūrų parką.

Atvažiuokite į pajūrį, aplankykite tris nurodytas vietas, nusifotografuokite prie jų, o apsilankę turizmo informacijos centre, gaukite karoliuką pažinimo apyrankei.

Palangoje lankytojams siūloma susipažinti su Birutės parku, Tiškevičių alėja, skulptūra „Žvejo dukros“, esančia Šventojoje.

Šilutiškiai kviečia į Ventės ragą, Švėkšnos ir Hugo Šojaus dvarų parkus.

Klaipėdos rajone siūloma apžiūrėti Kalniškės piliakalnį, Drevernos uostą, Olando Kepurę.

Skuodiškiai kviečia į Skuodo muziejų, Vaclovo Into akmenų muziejų, o pailsėti bus galima prie penkto pagal dydį akmens netoli Mosėdžio, vadinamo Šilalės kūliu. Šio riedulio ilgis – 7,48 m, plotis –5,48 m, aukštis – 3,66 m, o apimtis – 18,33 m.

Kretingoje lankytojai turėtų pamatyti Jauryklos upės, Kretingos dvaro parkus. Siūloma pasivaikščioti ir po Baltų mitologijos parką, esantį Sausdravų kaime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Kas per kvietimas? Kaip važiuot ir kur atvažiuot? Kur sustot pailsėt. Jeigu kviečia, tai turi ir pasirūpinti pakviestaisiais. Kur atvykimo pradžia, kaip ir kur bei su kuo ir toliau vykti ir t.t. Tokios informacijos straipsnyje nėra. Reiškia jog niekas nekviečia, o tik žurnalistė išsigalvojo, kad kviečia ir pučia miglą skaitytojams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių