Quantcast

Vietos motociklams – ant šaligatvių

Senamiestyje ant šaligatvių įrengtos pirmosios uostamiestyje specializuotos stovėjimo vietos motociklams. Jei bus poreikis, galvojama, kad tokių vietų mieste galėtų atsirasti ir daugiau.

Dėl specializuotų stovėjimo vietų įrengimo šalia lankytinų vietų į miesto savivaldybę kreipėsi baikeriai. Jie atkreipė dėmesį, kad taip būtų skatinamas motociklininkų turizmas.

Baikeriai teigė, kad didžiųjų Vakarų Europos miestų municipalitetai yra numatę stovėjimo vietas motociklams šalia lankytinų vietų ar miestų senamiesčiuose.

Pernai pavasarį Klaipėdos motociklininkai vietos valdžiai siūlė juos įkurdinti Teatro aikštėje, M.Mažvydo alėjoje, Kruizinių laivų terminale ar Turgaus gatvėje.

Saugaus eismo komisija pritarė tokių specializuotų aikštelių atsiradimui, tačiau dėl konkrečių vietų neapsisprendė. Tą paliko padaryti savivaldybės administracijai.

Pirmosios aikštelės motociklams uostamiestyje įrengtos Teatro aikštėje ir Danės gatvėje, šalia rotušės. Tokias vietas žymi ženklas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad kol kas daugiau vietų motociklams statyti nėra numatyta įrengti.

„Jei atsiras poreikis, tada svarstysime toliau, kur galėtų jos atsirasti. Svarbiausia, kad šaligatvio plotis būtų pakankamas ir pėstieji galėtų praeiti“, – pažymėjo pašnekovas.

Vietose, kur šaligatviai yra siauri, ar motociklai gali trukdyti pėstiesiems, motociklų nežadama įsileisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių