Quantcast

Vietos Klaipėdos darželiuose negaus apie 200 vaikų

  • Teksto dydis:

Daliai tėvų vėl teks spręsti vaiko priežiūros rebusą negavus vietos darželyje. Preliminariai skaičiuojama, kad šiais metais į darželius nepateks apie 200 mažųjų klaipėdiečių. Didžiausias vietų stygius – lopšelių grupėse.

Šiemet Klaipėdoje tradiciškai nebus patenkintas visų, norinčių gauti vietas miesto darželiuose, poreikis.

Pirminiais duomenimis, į darželius nebus priimta 200 vaikų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė informavo, kad, kaip ir anksčiau, didžiausias vietų stygius – lopšelių grupėse, kurias lanko 2 metų vaikai. Vyresnio amžiaus vaikų grupėse tokio ryškaus vietų trūkumo nejaučiama.

Kaip ir ankstesniais metais, labiausiai vietų stinga šiaurinėje miesto dalyje.

Kiek anksčiau uostamiestyje buvo bandoma visomis išgalėmis įkurti daugiau grupių, kuriose vietų poreikis didžiausias. Tačiau šiuo metu, pasak Švietimo skyriaus vedėjos, resursai yra išnaudoti ir vietų, kur būtų galima įkurti naujas grupes, nėra.

Tiesa, tikimasi, kad ši problema kiek sumažės įgyvendinus numatytą Klaipėdos lopšelio-darželio "Svirpliukas" renovaciją, po kurios įstaigoje turėtų atsirasti 100 naujų vietų.

Laukiančiųjų eilę tai teoriškai galėtų sutrumpinti perpus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lita

Lita portretas
Prieš dvejus metus gimus vaikučiui iš karto atsitojome į eilę, deja, jis pateko į tuos 200. Apmaudžiausia sulaukti biurokratiško atsakymo, kad niekuo negalime padėti, ieškokite išeičių patys. O išeitys tik dvi: nedirbti arba samdyti auklę ir atiduoti jai visą algą. Užburtas ratas - nedirbi ir nieko neuždirbi arba dirbi ir viską atiduodi. Ai tiesa, yra dar trečias kelias - emigracija :'(

as

as portretas
Problemos nebutu, jei rajono vaikams nebutu bendros tvarkos. Tik jei visa seima deklaravusi gyvenamaja vieta Klaipedoje, turetu gsuti darzeli. Kaunas kaip apsitvarke. Dudoriams nusu nedaeina.

Atsipeikėkit

Atsipeikėkit portretas
Tiesiog vadinkite reiškinius savo vardais ir identifikuokite problemas pagal patikimą statistiką. Tarpukario Lietuvoje nei alkoholikai, nei mnusiklatėliai vaikų negimdydavo, tai buvo tiesiog draudžiama ir visuomenė stebėdavo savo narius, kad nebūtų gimdomi pasiligojusieji, kurie tampa našta, yra nemokytini ir vėlaiu nedarbingi, įsitraukdavo ir bažnyčia, veikė užsakų sistema, bendruomenė įsikišdavo, kai koks su defektais norėdavo vesti. O dabar? Narkomanai, narkotikų prekeiviai, prasigėrusieji, susenę pasigimdo vaikučių, o šiuos nelaimėlius paskui turi prižiūrėti darželiuose, mokyklose. Ar suvokiate, kad vienam tokiam nelaimėliui, kokių narkomanų ar alkoholikų vaikui, išties per paraą reikalingi bent 3-4 asmenys, kad juos prižiūrėtų? Jie nemokytini. O prakutusieji vengia savo ligotus vaikus diagnozuyoti - juk kokia negarbė... Ratas uždaras, kenčia pedagogės.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių