Quantcast

Vietoje krepšinio – klaipėdiečių automobiliai

Dviejų daugiabučių namų kieme esančią krepšinio aikštelę klaipėdiečiai pavertė automobiliams statyti skirta erdve. Toks nekaimyniškas elgesys piktina laisvalaikį aktyviai leisti norinčius gyventojus. Pasirodo, kai kurių pažeidėjų nesutramdo nė dažnai skiriamos baudos.

Taikos pr. 135 ir 137 namų gyventojai jau kurį laiką kenčia dėl nedraugiško čia gyvenančių automobilių vairuotojų elgesio.

Viename minėtų daugiabučių gyvenanti Rita pasakojo, kad kieme įrengtoje krepšinio aikštelėje kasdien išrikiuojama apie porą dešimčių automobilių.

„Jie statomi ne tik naktį, bet ir dieną. Vaikams nėra kur išeiti pažaisti krepšinį. O lentos – dar visai naujos“, – apgailestavo klaipėdietė.

Šiame kieme susiklosčiusi situacija žinoma ir uostamiesčio savivaldybės atstovams.

Nors ir imamasi drausminti nepavyzdingus vairuotojus, tačiau kol kas nemažai jų nepaiso gresiančių nuobaudų. Pastebima, kad pažeidėjai krepšiniui skirtą erdvę vis tiek verčia automobilių stovėjimo aikštele.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, kad šiame kieme skyriaus darbuotojai lankėsi ne kartą.

„Miegamiesiems kvartalams neskiriame tiek dėmesio, kiek centrinei miesto daliai vien dėl to, kad situacija dėl automobilių stovėjimo vietų yra sudėtinga. Tačiau, kai pradeda statyti vaikų žaidimų aikštelėse, be abejonės, važiuojame. Būta patikrinimų ir būta nemažai nubaustų asmenų“, – įtemptą situaciją apibūdino K.Vintilaitė.

Pašnekovės teigimu, šiame kieme buvo vykdytos ir prevencinės akcijos – krepšinio aikštelėje automobilius palikę vairuotojai iš pradžių buvo tik įspėti. Vėliau, kai situacija nepasikeitė, nuspręsta taikyti ir pinigines nuobaudas.

„Bandyta draugiškai pasakyti, kad žmonės ten automobilių nestatytų“, – dėstė skyriaus vedėja.

Skubų patikrinimą Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai minėtame kieme surengė ir vakar.

Jo metu tik dar kartą įsitikinta, kad kai kuriems vairuotojams svarbiau kuo arčiau namų pastatyti savo transporto priemonę, o ne rūpintis vaikų ar kaimynų teise naudotis krepšinio aikštele.

Patikrinimo metu užfiksuoti 8 neleistinai išrikiuoti automobiliai. Jų vairuotojams bus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įvesti mokestį

įvesti mokestį portretas
Tam yra mokamos automobilių aikštelės,vežkit ir statykit.O kiemai ne garažai,kad suvilkti visus trundaletus ir užgriozdinti kiemą.Geriausias sprendimas vieną mašiną nuo buto nemokamai,o kitas dvi ar tris apmokestinti,kad nepasirodytų maža ir bus vietos kiemuose,ir pasibaigs triukšmai.Nes tiek kiemuose,tiek ant gatvių nustatytos eilės visokių senų mašinų,kai kurios stovi ir metus nejudinamos.

gerai daro kad stato

gerai daro kad stato portretas
gal pagaliau meras su pavaduotoju prades dirbti, nes bausti yra lengviausia , jau prisizadejo pastatyti 2000 vietu atomobiliams, bet kakaip nesitiki ,labai panasu ir rinkimini mela, o zmones galetu net daryti kokias akcijas protesto , kiek gi galima ,kada pagaliaus renovuos sovietinius kiemus ,kuriuose netelpa masinos, arba lai perduoda zeme namui su leidimu daryti ka nori , nes dabar daugiabutis gali uz savo lesas isrengti masinu aikstele ,bet uzdrausti joje statyti masinas kitu namu giventojams negalima ,absurdas

gyvai

gyvai portretas
Įdomu, kur tos Ritos giminės ir artimieji atvažiavę aplankyti parkuosis? Ar ne toje pačioje krepšinio aikštelėje?..ar čia sprendimas- sukrauti lapelius ant mašinų? situacija apgailėtina. Tegu atvažiuoja "pabauduot" vakare - šiuo metu ras apie 30 mašinų, galės sau biznį valdžia pasidaryt...nei tie vaikai žaidžia toje aikštelėje nei ką, mašinos netrukdė ir tą rytą, o nukentėjo nepelnytai...išvis reikia tuos stulpus krepšinio ten griauti ir padaryti normalų parkingą, už poros žingsnių kita ale aikštelė vaikams -asfaltuota danga ir krepšinio stendu. ar neperdaug vienam kiemui, kai dar netoli mokykla ir jos kieme krepšinio aikštelė...taip kad savivaldybei yra ką apgalvot,ir galimybių kažką keisti yra, bet aišku geriau pasikraut kišenes...
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių