Quantcast

„Viesulo“ sporto centre – audra: direktorius apskųstas savivaldybei

Vos daugiau nei pusmetį "Viesulo" sporto centrui vadovaujantis Vaclovas Gedvilas jau apskųstas savivaldybės vadovybei. Sporto skyrių pasiekė du pareiškimai, kuriuose išreikštas kai kurių trenerių ir sportuojančių vaikų tėvų nepasitenkinimas naujuoju centro direktoriumi. Apskųstasis vadovas tikina, kad tai – savotiškas kerštas už jo bandymus įstaigoje įvesti tvarką.

Siekia skaidrios veiklos

Kaip pats teigia, pirmosiomis dienomis naujajame darbe vadovas iškart susipažino su visų trylikos sporto šakų treneriais, surengė darbuotojų susirinkimą, aptarė darbo gaires, kitus dalykus, susitiko su sportuojančių vaikų tėvais, kad išklausytų ir juos.

"Neslėpsiu, mane šokiravo, kai tėvai užsiminė apie kažkokius papildomus mokesčius tam tikrų sporto šakų treneriams už treniruotes. Pradžioje tuo nepatikėjau. Nors žinojau, kad dauguma trenerių po treniruočių biudžetinėje įstaigoje "Viesulo" sporto centre dirba ir privačiuose klubuose, ir tai yra legalu. Bet, kalbant su tėvais, paaiškėjo, kad šalia "Viesulo" sporto centro mokesčio, kuris tuomet buvo kiek daugiau nei keturi eurai mėnesiui, jie dar mokėdavo nuo 25 iki 40 eurų mėnesinį mokestį treneriui", – dėstė V. Gedvilas.

Jis teigė, kad pradėjęs gilintis į šią problemą.

Direktorius tikino, kad kai kurie tėvai net nežinojo, jog jokio papildomo mokesčio jie neturi mokėti, tik tuos keturis eurus.

"Paaiškėjo, kad tai vyksta seniai, ir tai yra įsišaknijusi problema. Šokiruojanti situacija, kad "Viesulo" sporto centras nesuteikia tinkamos informacijos tėvams, už ką jie turi mokėti ir kokias paslaugas už tai jie gauna. Tą sužinojęs, ėmiausi žingsnių, prašiau trenerių suorganizuoti tėvų susirinkimą. Buvo du tokie susirinkimai. Suprantu, kad kai kurioms sporto šakoms reikėtų daugiau finansų, nei gali skirti sporto centras, bet reikia ieškoti legalių finansavimo kelių, ieškoti rėmėjų, paskui atsiskaityti paramos gavėjams, bet neturi būti jokių neaiškių rinkliavų, nes tai yra biudžetinė įstaiga", – įsitikinęs sporto centro vadovas.

Šokiruojanti situacija, kad "Viesulo" sporto centras nesuteikia tinkamos informacijos tėvams, už ką jie turi mokėti ir kokias paslaugas už tai jie gauna.

Nuomonių susikirtimas

Dienraščio duomenimis, kai kurie tėvai iš šio centro atsiėmė vaikus, paaiškėjus, jų pačių teigimu, nesąžiningai konkurencijai.

"Trumpai tariant, konkuruoja ne vaikai, o jų tėvų piniginės. Tai yra vieša paslaptis, ir mums tai yra nepriimtina. Jei nori papildomo trenerio dėmesio, kiekviena valanda kainuoja", – nedaugžodžiavo klaipėdietė, pasipiktinusi esama kai kurių treniruočių apmokėjimo tvarka sporto centre.

Dienraščio kalbintos trenerės kategoriškai paneigė bet kokias rinkliavas iš savivaldybės išlaikomą "Viesulo" sporto centrą lankančių vaikų tėvų.

"Ne, jokių papildomų mokesčių aš nerenku, nė vieno cento. Dėl kitų trenerių nežinau", – tikino "Viesulo" sporto centre dirbanti trenerė.

Bet kokias papildomas rinkliavas savivaldybės finansuojamoje įstaigoje neigė ir savo kolegei antrino kita trenerė.

"Turime savo klubą, kur sportuoja mažiukų vaikų grupė, ten tikrai renkame 40 eurų mokestį per mėnesį. Anksčiau su jais sportavome nedidelėje salėje Pilies gatvėje, dabar tą pastatą nugriovė, šiuo metu savo pinigais remontuojame patalpas Bijūnų gatvėje, o kol tvarkomės, "Viesulo" sporto centro direktorius leido pabūti centro patalpose iki gruodžio vidurio, bet paskui turėsime išeiti. Direktorius sakė, kad "Viesulo" nuomojamoje salėje neturi būti pašalinių žmonių. Na, taip, šiuo atveju direktorius yra teisus", – pripažino viena "Viesulo" sporto centro trenerių.

Tad kelios trenerės, paklaustos apie papildomas rinkliavas, tikino, kad jokių pinigų iš vaikų nerenka, tačiau pripažino, kad savo klubo reikmėms tam tikromis valandomis naudoja "Viesulo" sporto salę, nors jokios oficialios nuomos sutarties su įstaiga ir neturi.

Nepaisant pripažinimo, kad "Viesulo" sporto centro vadovas yra teisus, išprašydamas pašalinius žmones iš patalpų, nuomojamų už savivaldybės lėšas, Sporto skyrius gavo skundų dėl naujojo vadovo veiksmų.

Pažadas: Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja R. Rumšienė patvirtino, kad skundų yra gavę ir kad dėl jų bus atliekamas tyrimas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bus atliekamas tyrimas

Kitaip tariant, noras susitvarkyti "savo kieme" direktoriui V. Gedvilui atsisuko prieš jį patį.

Klaipėdos savivaldybė sulaukė dviejų skundų esą dėl mobingo ir kitų dalykų.

Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė patvirtino, kad skundus dėl V. Gedvilo yra gavę ir kad dėl to bus atliekamas išsamus tyrimas.

"Mero potvarkiu bus sudaryta komisija, ir mes atliksime tyrimą, kad išsiaiškintume situaciją šiame sporto centre. Tirsime ir direktoriaus pateiktus kontrargumentus, išklausysime visas puses", – patikino R. Rumšienė.

Bet kuriuo atveju būtina išklausyti visas puses, negali būti kas nors vienas blogas, o visi kiti geri, arba atvirkščiai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė patikslino irgi gavusi informacijos dėl nepasitenkinimo "Viesulo" sporto klubo direktoriumi V. Gedvilu iš gimnasčių ir iš tinklininkų tėvelių.

"Bet kuriuo atveju būtina išklausyti visas puses, negali būti kas nors vienas blogas, o visi kiti geri, arba atvirkščiai. O kad atėjęs naujas vadovas įžvelgė tam tikrų trūkumų ir nusiteikęs juos taisyti, yra gerai. Vidinius įstaigos dokumentus reikia susitvarkyti, tai yra vienareikšmiška", – pabrėžė A. Dirgėlienė.

Iš biudžeto – du milijonai

Dienraščio žiniomis, "Viesulo" sporto centro veiklai per metus iš miesto biudžeto skiriama 2 mln. eurų.

Į "Viesulo" sporto centrą priimami vaikai ir jaunuoliai, priklausomai nuo sporto šakos, nuo 5 iki 19 metų, neįgalieji iki 21 metų.

Centras savo veiklą pradėjo 2001 m. spalio 1-ąją.

Sporto centre šiuo metu kultivuojama 13 sporto šakų, dirba 60 sporto trenerių.

Centre vaikai treniruojasi žaisti tinklinį, rankinį, užsiima sportine, menine bei aerobine gimnastika, boksu, dziudo, sunkiąja atletika, laisvosiomis bei graikų-romėnų imtynėmis, taip pat dviračių sportu.

Šiuo metu sporto centre įvairiomis sporto šakomis užsiiminėja 930 sportininkų.

Sporto centro sportininkai nuolat dalyvauja įvairaus lygio varžybose: miesto pirmenybėse, tarptautiniuose turnyruose, Europos ir pasaulio čempionatuose, taip pat centre vyksta pasiruošimas dalyvavimui olimpinėse žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Kaip tik su direktoriaus atėjimu, pradėjau daug daugiau mokėti už treniruotes. Be jo nebuvo tiek išlaidų, nenormalaus treniruočių grafiko ir tokio streso treneriams. Aš su mielu noru parašyčiau dar +1 skundą

Bandau suprasti

Bandau suprasti portretas
Tai ar teisingai supratau? Kad Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus tikslas sugriauti Viesulą, o ponas Vaclovas jų ginklelis?

Tėvas

Tėvas portretas
Sugriaus sporto centrą, mokėsim po 60-80€ į mėn ir neis kada nori, o du kartus nustatytu laiku,per savaitę Manau patys supraskit,kodėl... Nėra geresnio griovėjo kaip Vaclovas, tam JIS IR PASTATYTAS!!! Kur įlenda neina iškrapštyti, ledo ritulį, niekas jo nenori su jo nesąmoningom įdėjom. Dar pamąstymui ... KAIP ŽURNALISTAS TAPO VADOVU. Jo darbas kelti intrigas rašyti, o ne vadovauti...
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių