Quantcast

Vienijasi advokatų bendruomenė

Jaunieji Klaipėdos krašto advokatai nusprendė burtis į savotišką profesinę gildiją. Prie Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos prisijungė ir Klaipėdos miesto advokatų bendruomenė.

Lietuvos jaunųjų advokatų asociacija (LJAA) šalyje turi penkis asociacijos skyrius, kurie veikia Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolė, Alytuje, Druskininkuose ir Panevėžyje.

Siekdami bendravimo tarptautiniu mastu, LJAA skyriai taip pat įkurti Ispanijoje, Norvegijoje, Airijoje ir Vokietijoje.

"LJAA bendruomenę sudaro advokatai, jų padėjėjai, praktikuojantys užsienio valstybėse. O tai sudaro puikią galimybę konsultuotis tarpusavyje sprendžiant įvairias, netgi rezonansinėmis tampančias bylas, atstovaujant svetur gyvenantiems Lietuvos piliečiams, o tai neabejotinai leidžia dar geriau ir platesniu profesiniu diapazonu atstovauti savo klientų interesams", – tikino advokatas Saulius Tamošaitis.

Ši asociacija vienija advokatus ir jų padėjėjus iki 45 metų amžiaus.

"Yra daugybė regioninių problemų, kurios Lietuvos advokatūros nepasiekia. Galbūt jauni ir iniciatyvūs žmonės, susibūrę kartu, galės aptarti, išspręsti problemas arba rasti gerų pasiūlymų, kaip tai daryti? Antras momentas, dėl kurio verta burtis, yra tas, kad Klaipėdoje praktikuoja daugybė advokatų, o mes, tiesą sakant, vieni kitų net nepažįstame. Tai būtų puiki proga užmegzti ryšius, dalytis patirtimi", – pažymėjo advokatas S.Tamošaitis.

Yra daugybė regioninių problemų, kurios Lietuvos advokatūros nepasiekia.

Uostamiestyje praktikuoja 332 advokatai ir 115 advokatų padėjėjų.

Asociacija vienu savo tikslų laiko teisinio išsilavinimo skatinimą.

"Norint tobulėti profesine prasme, reikia kelti kvalifikaciją, atstovauti organizacijos narių interesams įvairiose institucijose, platinti informaciją tarp organizacijos narių apie įvairius Europos jaunųjų advokatų asociacijų bei Tarptautinės jaunųjų teisininkų asociacijos (AIJA) rengiamus susitikimus, konferencijas ir seminarus", – pasakojo S.Tamošaitis.

Asociacijos nariai bendradarbiauti kviestų ir savivaldą.

"Mes visi gyvename Klaipėdos mieste, asociacija gali prisidėti prie miesto problemų sprendimų būdų paieškų. Diskusijoms ir susitikimams esame atviri, nes mūsų asociacija yra praktinius įgūdžius ir kompetencijas ugdanti organizacija, grindžiama socialumu, kolegiškumu, atvirumu iniciatyvoms, tarpusavio nuomonių sklaida ir visapusišku bendradarbiavimu", – reziumavo advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabartiniu metu advokatais tampama,teisininkus

dabartiniu metu advokatais tampama,teisininkus portretas
pašalinus iš kitų teisėsaugos vietų, galima sakyti t r e č i a rū š i a i TEISININKAI, jų darbe niekada nereikia rizikuoti, gali klijantą m o n y t i niekono netrukdomas.

Vytas

Vytas portretas
Pasigendu visokių ten iš darbo išmestų prokurorų , teisėjų ir kitokio teisinio šlamšto dabar persikvalifikavusių į eilinius žulikus-advokatus.

klp

klp portretas
gobsuoliu sutve
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių