Quantcast

Vėžaičiuose – išskirtinės pratybos

Vėžaičių bendruomenės namuose prasidėjo planinės tarpinstitucinės pratybos "Pasirengimas mobilizacijai ir priimančiosios šalies paramos teikimui Klaipėdos apskrityje".

Pasak uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, šios pratybos nesusijusios su Rusijos paskelbta karine mobilizacija.

"Ketvirtadienį vyko teoriniai mokymai, o penktadienį – pratybos, mokymai realiomis darbo sąlygomis. Niekas su niekuo nesusiję. Pirmas susitikimas buvo planuotas dar rugsėjo 16-ajai, tad apie Vladimiro Putino reikalus net kalbos nebuvo. Tąkart vyko tik nuotolinis susitikimas, o šį kartą kontaktinis, nes visi suvažiavo į vietą, apsitarė, susiderino teisės aktus", – sakė G.Neniškis.

Šiuos mokymus organizavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

"Tai specializuoti mokymai tiems, kurie dirba su ekstremaliomis sąlygomis ir mobilizacija. Jie yra sudaryti SAM prašymu, nes ji vykdo sveikatos įstaigų pertvarką – vienos įstaigos atsiranda, kitos keičia paskirtį, tad jie skirti būtent šiai formaliai koordinacijai pagyvinti", – paaiškino administracijos direktorius.

Ketvirtadienį uostamiestyje lankėsi Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos vadovas Virginijus Vilkelis.

Uostamiesčio mero pavaduotojas Arūnas Barbšys sakė, kad susitikime su juo buvo kalbama apie savivaldybės įstaigų mobilizaciją, paskelbus karą ar ekstremaliąją situaciją.

Apskritai apie mobilizaciją kalbama ir mokyklose.

"Jau dabar mokiniai gali pasirinkti tokį kursą mokyklose, "Varpo" gimnazija svarsto vesti šį kursą privalomai. Su V.Vilkeliu daugiau buvo kalbama apie darbą tose įmonėse, įstaigose, kurios gyvybiškai svarbios ir turėtų dirbti bet kokioje situacijoje, turėtų aprūpinti žmones vandeniu, energija ir panašiai", – kalbėjo A.Barbšys.

SAM nurodė, kad šiose pratybose dalyvaus Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos rajono, Neringos, Palangos, Skuodo rajono, Šilutės rajono savivaldybių administracijų mobilizacijos valdymo grupių nariai.

Taip pat įsitrauks policijos, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, įvairių karių rinktinių atstovai, paramos fondai ir kitos institucijos bei asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man tai juokinga

man tai juokinga portretas
šimėnas, pirmas premjeras ir pirmas pabėges gaidys bandes kovoti už Lietuvos laisve jo išperos Raivydas, Andrius, Justinas, Gabrielė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių