Quantcast

A. Veryga: situacijai KUL blogėjant, savivaldybė prisiims visą atsakomybę

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informuoja gavęs dar vieną laišką dėl situacijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL). Ministro teigimu, tai, kad Klaipėdos savivaldybė šioje situacijoje nesiima jokių veiksmų, reiškia jog padėčiai ligoninėje blogėjant savivaldybė prisiims visą atsakomybę.

„Situacija Klaipėdoje ir šioje gydymo įstaigoje išlieka kelianti didelį nerimą. Šiandien gavome dar vieno ten dirbančio žmogaus laišką apie tam tikras aplinkybes, kurios vėlgi kelia susirūpinimą, ir šią informaciją perdavėme Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kuris tas aplinkybes turėtų įvertinti ir atsakant tiesiogiai į jūsų klausimus“, – nuotolinėje Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje konferencijoje sakė A. Veryga, primindamas, kad ekspertų surinkta medžiaga apie pažeidimus ligoninėje jau yra perduota Generalinei prokuratūrai.

Ministras įsitikinęs, kad ministerija padarė viską, kas jos įgaliojimuose šioje situacijoje. A. Veryga teigia, kad, situacijai ligoninėje blogėjant, Klaipėdos savivaldybė turės už tai prisiimti visą atsakomybę.

„Jeigu meras ir savivaldybės taryba nesiima jokių priemonių, tai reiškia, kad jie prisiima visą atsakomybę, jeigu situacija ten blogės. Mes, kaip ministerija, padarėme viską, kas priklauso. Ir nusiuntėme komandą, įvertinome, surašėme. Patikrinimo aktas yra perduotas savivaldybei ir merui“, – savo poziciją išsakė ministras.

ELTA primena, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydami nušalinti KUL vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Burdulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

SAM savo ruožtu minėtoje gydymo įstaigoje dėl užfiksuotų koronaviruso atvejų tarp medikų dar praėjusią savaitę pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Antradienį portalas „Atvira Klaipėda“ paskelbė minėto tyrimo išvadas. Jose teigiama, kad koronaviruso išplitimas ligoninėje iš dalies susijęs su infekcijų kontrolės reikalavimų nesilaikymu – nesureguliuoti personalo srautai, švarūs ir panaudoti drabužiai laikomi tose pačiose patalpose, kai kur nėra rankų antiseptiko, blogai sužymėtos talpyklos.

Pateiktose išvadose taip pat pažymima, kad, atliekant laboratoriškai patvirtintų COVID-19 susirgusio personalo ir pacientų atvejų epidemiologinę diagnostiką, buvo nustatyta, jog kai kuriais atvejais NVSC Klaipėdos departamentui nepateikti duomenys apie nustatytus arba įtariamus susirgimus, o pateikti kontaktinių asmenų sąrašai nepilni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolegos

Kolegos  portretas
Ministre ,jei jau buvote gailestingas Albinui Naudžiūnui už iškrėstas kvailystes su viekartine apranga Kauno klinikinėje ligoninėje , tai nebūkite toks rūstus V.Janušonio atžvilgiu .

Fui

Fui portretas
Ar tik Veryga nenori ateiti vadovauti Klaipėdos ligoninei! Kažko labai jau viskas drumsta!

Tomas

Tomas  portretas
Savivaldybėj nusispjauti, nes ten dešimtys pensininkų ar valdininkų dirbančių po 20-30 metų be konkursų
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių