Quantcast

A. Veryga apie karščiavimo kliniką Klaipėdoje: lyderystės turi imtis savivaldybė

Klaipėdos gydymo įstaigos penktadienį žada sutarti, kur bus steigiama karščiavimo klinika, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas prisiėmė lyderystę šituos klausimus, susijusius su tam tikrų paslaugų teikimu, spręsti, ir turėtų būti iki penktadienio parengtas planas“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė atsisakė steigti dėl koronaviruso infekcijos įtariamiems žmonėms skirtą karščiavimo kliniką, nors tai daryti jai nurodė Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija.

Ligoninė argumentavo neturinti tinkamų patalpų, kurios atitiktų Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus, keliamus asmenims, sergantiems ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

A. Veryga spaudos konferencijoje teigė nesiimantis spręsti, kuri įstaiga Klaipėdoje būtų labiausiai tinkama karščiavimo klinikai steigti, tik teigė, kad šioje situacijoje „lyderystės turi imtis savivaldybė ir ieškoti sprendimų“.

„Nedrįsčiau imti  ir vertinti, kuri įstaiga labiau tinkama, nes tam yra reikalavimai numatyti, Klaipėdoj jų (įstaigų – BNS) yra ne viena, reikėtų sėsti prie bendro stalo ir ieškoti sprendimų“, – sakė A. Veryga.

Atsisakydama steigti karščiavimo kliniką Respublikinė Klaipėdos ligoninė taip pat nurodė esanti numatyta kaip rezervinė ligoninė, kurioje būtų guldomi asmenys su koronaviruso infekcija, kuomet persipildys Klaipėdos universitetinės ligoninės patalpos.

„Tai anksčiau ar vėliau įvyks, todėl šiuo metu visi ligoninės ištekliai yra skiriami pasiruošimui teikti šias paslaugas: formuojamos budinčios specialistų pamainos, vykdomi darbuotojų mokymai, telkiama medicininė įranga, stengiamasi sudaryti minimalų asmens apsaugos priemonių rezervą (visas priemones įsigyjame savo lėšomis)“, – teigta pranešime spaudai.

Kaip anksčiau skelbė Sveikatos apsaugos ministerija, karščiavimo klinikos steigiamos priimti viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams. Apie steigiamas karščiavimo klinikas Vyriausybę informavo apie pusė šalies savivaldybių.

Ministerija numato, kad į šias klinikas galės kreiptis 18–60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8 laipsniai ir didesnė, taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus.

Klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos ir – jei reikia – paskiriamas gydymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senelis

senelis portretas
dudorius be dirigento groti nemoka,ko pykstate ant mero,tokio kurinio per repeticija nebuvo

Kur priežastis?

Kur priežastis? portretas
Klaipėdoje vos ne daugiausia užsikrėtusių, o karšščiavimo klinikos nėra. Daug mažesni miestai su daug mažesne rizika turi, o Klaipėda – ne. Kodė? Kas atsakys?

Anonimas

Anonimas portretas
Kaunas jau dezinfekuoja gatves, stoteles ir kitas vietas ir t.t . O Klaipėdos meras kur ? Interviu apie iššūkius dalina ? Realybė man tokia - IŠRINKUS MERU GRUBLIAUSKĄ KLAIPĖDA PRALAIMĖJO .
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių