Quantcast

Ventėje keliamos paukščių gaudyklės

Ventės rago ornitologai iškėlė didžiąją paukščių gaudyklę, o per pirmas dvi pavasario dienas sužiedavo daugiau sparnuočių nei per sausį ir vasarį kartu sudėjus.

"25 m aukščio ir 60 m ilgio gaudyklė – didžiausia pasaulyje. Bet mes ją turime nuo 1978 m. Ir niekas nenukonkuruoja. Tiesa, 2015 m. ją rekonstravome", – šmaikštavo Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys.

Savaitgalį pašildžius saulės spinduliams, virš Ventės buvo regėti šimtai sparnuočių.

"Vos tik pastatėme gaudyklę, viskas nurimo, nebėra tokios migracijos. Nors tinklais sekmadienį sugaudėme ir sužiedavome 120 alksninukų. Per dvi pirmas pavasario dienas sužieduoti 365 paukščiai, daugiau nei per visą sausį ir vasarį", – pasakojo V.Jusys.

Vyrams plušant prie didžiosios gaudyklės įrenginių, virš Ventės vilkstinėmis traukė gervių būriai.

"Gervės skrenda pulkais, o šiandieną jau ir baublį girdėjau. Viskas. Pavasaris įsibėgėjo. Per visą žiedavimo Ventėje istoriją pirmą kartą gaudyklę kėlėme taip anksti. Pernai – tik balandį, paukščių nebuvo, o dažniausiai gaudykles statome kovo pabaigoje", – konstatavo ornitologas.

Pirmadienį Ventės rago ornitologinėje stotyje sužieduota pirmoji šiais metais geltonoji starta.

Vytauto Jusio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
ma juos velnias,jie pauksciams tikrai nieko blogo nedaro,bet turi darbo vietas....na nebent koki viena kita egzotiskesni issikepa,o tai man nepatinka.Na manau pajuokavau,o dar viena ,kita pinigeli galima nurasyti...padekokime pauksciiams,kad deka ju ir musu avigalviai alga gauna...

lk

lk portretas
Kokia prasmė kasmet gaudyti ir žieduoti paukščius, kai kone 100 metų žinomi paukščių migracijos keliai.

kad

kad portretas
palikit tuos paukščius ramybėj...imkitės rimtesnių darbųkad...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių