Quantcast

Velykinėje mugėje – eilės klaipėdiečių

Uostamiestyje tęsiasi velykinės mugės. Šį kartą pasirūpinti pirkiniais ir Velykų dekoracijomis klaipėdiečiai buvo kviečiami į Naująjį turgų. Mugė startavo penktadienį ryte ir tęsis iki šeštadienio vakaro.

Jau tradicija tapusioje Naujojo turgaus velykinėje mugėje lankytojai atrado gerai pažįstamus vytintus mėsos gaminius, Sakartvelo duoną, alyvuoges, natūralius prieskonius, šaltalankių produktus, naminę girą, sveikuoliškas arbatas, desertus, rūkytos žuvies, gurmaniškų sūrių bei rankų darbo šokoladus.

Taip pat mugėje buvo medinių žaislų, keramikos dirbinių, rankų darbo muilų, odos gaminių, aksesuarų, papuošalų.

Dėmesio sulaukė ir sodų mylėtojai, kurie įsigijo sodinukų daržams, šiltnamiams, sodams, gėlynams.

Pasak „Mugių centro“ projektų vadovės Gintarės Škutaitės, kai kurie prekybininkai jau baigė išparduoti velykinius dirbinius.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugiausia perkami tautodailininkų dekoruoti kiaušiniai.

„Žmonių, žinoma, yra. Kadangi penktadienis – darbo diena, žmonės atėjo nuo pačio ryto. Labai krypsta dėmesys į velykinius atributus. Pastebėjau, kad kai kurie prekybininkai jų jau pritrūko. Populiarūs ir sodinukai, gardumynai, aksesuarai. Manau, kad visi prekybininkai sulaukė pakankamai dėmesio. Daugiausia perkami tautodailininkų dekoruoti kiaušiniai. Kiaušiniai – simbolinė dovana ir dekoracija namams. Kainos skiriasi tiek nuo medžiagos, tiek nuo gaminimo technikos“, – tikino G.Škutaitė.

Medinių margučių kainos siekė 3,5 Eur, tikras dažytas margutis kainavo 1,5 Eur. Perkant tris medinius margučius teko sumokėti 10 Eur.

Nemažos eilės klaipėdiečių būriavosi prie mėsos gaminių.

Sūdytos šoninės kaina – nuo 6,60 iki 8,90 Eur už kilogramą, vytintos dešros kaina siekė 11,5 Eur taip pat už kilogramą.

Kaimiškas viščiukas kainavo 6,60 Eur už kilogramą, šalto rūkymo kaimiško kumpelio kaina už kilogramą siekė 7,90 Eur.

Tiems, kurie nespėjo velykiškai pasipuošti namų ar įsigyti skanumynų Velykų stalui penktadienį, mugėje bus laukiami ir šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir aš tos pačios nuomonės

Ir aš tos pačios nuomonės portretas
Kiek teko girdėti, klaipėdiečiai, gaunantieji minimalias algas visi kaip vienas prekinasi tik Londone. Stebėjausi. Iš minimalių algų...kur suskaičiavus mokesčius už komunalines paslaugas, pragyvenimą mieste lieka gal minus du šimtai mėnesiui. O chebrytė prekinasi tik Londone, na, blogiausiu atveju Amsterdame. Bet būtinai nuvažiuoja nuosavu džipu ir tik vienas asmuo ar dviese, detalaus iki Amsterdamo pinigų turi, nuvažiuoja ir iki Frankfurto kas vis dar nespėjo ten dalinamų pinigų paimti...jo, iš minimalių algų. Suprantate? O

A

A portretas
Man labiau Maxima patinka.

Klaipediete

Klaipediete portretas
Nykuma,pirkeju labai nedaug,dauguma žiurovai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių