Quantcast

Veiviržėnai – kaip po karo?

Į Veiviržėnus vedantys keliai smenga akyse – iš pradžių nugarmėjo dalis į miestelį vedančio kelio, dabar jau nuslinko asfaltas iš Pėžaičių pusės. Vietiniai piktinasi, kad kelininkai juos visiškai pamiršo.

Nuslinko su medžiais

Pernai žiemą vanduo nuplovė magistralinio kelio Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas sankasos dalį.

Atvažiuojantiesiems nuo magistralės Klaipėda–Kaunas pusės tenka stabdyti, nes dalis važiuojamosios juostos jau kone metai yra aptverta.

Sankasos šlaitas pernai nuslinko du kartus. Žemyn nugarmėjo ne tik grunto dalis, bet ir dešimtys medžių.

Balandį kelininkai dienraščiui aiškino, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija tyli ir jokių nurodymų kelininkams neduoda.

"Sunku prognozuoti, kaip ten reikėtų tvirtinti šlaitą. Manyčiau, kad šiuo metu nėra prasmės judinti sankasos. Neaišku, kokius sprendimus priims Kelių direkcija. Kelias turi savo sklypą. Savininkas turės spręsti, ar galima bus "traukti" kelio juostą kairiau. Tam reikėtų paimti valstybės reikmėms privačios žemės ruožą", – pavasarį svarstė įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos kelių tarnybos vadovas Vitalijus Taščenka.

Miestelis yra visiškai užmirštas.

Įgriuvo ir antra įvaža

Kol kas sugebėta tik aptverti įgriuvos dalį. Tas pats matyti ir kitoje įvažoje į miestelį. Žemyn nugarmėjo dalis naujai išasfaltuoto kelio nuo Pėžaičių pusės.

"Aišku, kad visi čia pasipiktinę. Mes esame tarp trijų regioninių kelių, kurie yra visiškai netvarkomi. Šaligatvių nėra, borteliai išdaužyti, vaikams net nėra kaip iki mokyklos nueiti. Miestelis yra visiškai užmirštas. Mūsų keliai remonto nematė nuo 1970-ųjų. O nauji griūva", – piktinosi Veiviržėnų seniūnė Edita Sluckienė.

Seniūnė tikino, kad dauguma miestelio gyventojų yra pensininkai, o valdžiai Vilniuje visiškai nerūpi, kaip jie ten per duobes ir balas nusigaus į ambulatoriją ar bažnyčią.

"Klaipėdos rajono savivaldybė yra privesta investuoti savo lėšas į Kelių direkcijai priklausančius kelius. Parengtas projektas Laisvės gatvės sutvarkymui. Jei ne savivaldybės lėšos, jokio remonto čia iš viso nebūtų", – patikino seniūnė.

Ką nuveikė?

Kol kas tik valstybės įmonė "Kelių priežiūra" žada, kad bus sutvarkytas nuslinkęs šlaitas nuo Pėžaičių pusės.

Įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos kelių tarnybos vadovas V.Taščenka patikino, kad tam jau net nupirktos medžiagos.

"Kelio Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas ruožą ties 30,15 km numatyta tvarkyti artimiausiu metu. Minėtame ruože bus įrengtas atviras vandens nuvedimo latakas ir atstatytas šlaitas. Medžiagas jau esame gavę, tad artimiausiu metu tvarkysime. Planuojama, kad darbai bus atlikti ne vėliau nei iki gruodžio 15-osios", – patikino V.Taščenka.

Tačiau kita įvaža į Veiviržėnus kol kas netvarkoma. Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė tikino, kad šiuo metu dar vis rengiamasi projektavimo rangos paskelbimui, nors kelio sankasa nuslinko dar praėjusią žiemą.

"Iki metų pabaigos bus paskelbtas kelio Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas nuo 31,414 iki 33,600 km projektavimo pirkimas, nes turi būti ruožas sutvarkytas iš esmės. Po to, kai bus atliktas projektavimas, bus skelbiamas pirkimas rangos darbams atlikti. Iki kol bus sutvarkytas ruožas, įmonė "Kelių priežiūra" užtikrina saugų eismą kelio ženklais, stebės situaciją ir pagal galimybes užtaisys išplovas kelio dangoje", – raštu į dienraščio "Klaipėda" užklausą atsakė A.Ramoškaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skrucai

Skrucai portretas
Pasieke savo labai jau nesvetingi teko patirti!

klausimėlis

klausimėlis portretas
Kelių darbus planuoja ir finansuoja Vilnius ar vietos savivaldybė?

O kodel

O kodel  portretas
"po",o ne "pries"!? Juk politikai taip saukiasi to karo!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių