Quantcast

Vasaros kelionių gidas: keliaukime prie vandens

Keliauti ir atostogauti galima ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje, o tai daryti vasarą yra pats geriausias laikas. Kelionė Lietuvoje į tam tikras vietas gali prilygti net geriausioms kelionėms svetur. Juk būtų visai smagu pažinti gražiausius Lietuvos kampelius, tiesa? Turbūt smagiausia šiuo metu, kai lauke vyrauja kaitra, yra pramogauti prie vandens. Vasara dar nesibaigia, o pamatyti ir aplankyti Lietuvoje galima tikrai daug.

Vilioja Platelių apylinkės

Tikras žemaičių pasididžiavimas tvyro Plungės rajone. Tai Platelių ežeras.

Šis ežeras yra didžiausias ir giliausias ežeras Žemaitijoje. Ežero giliausia vieta siekia apie 50 metrų, o ežero ilgis yra apie 38 kilometrai.

Ežero krantai vingiuoti, išsikiša ir Pilies, Auksalės, Kreiviškio, Ruibiškio, Šventorkalnio, Varnos rago, Beržo rago pusiasaliai.

Šalia vandens telkinys taip pat yra daug kalvų, ant aukščiausios dunkso miškinga Plokštinės plokščiavietė, kurioje sovietmečiu buvo įrengta raketų bazė.

Ypatinga: Platelių ežeras Žemaitijos nacionaliniame parke akina pasakiškais vaizdais. (Neringos Dvarionaitės nuotr.)

Nuo 2012 metų netoliese čia lankytojams duris atvėrė Šaltojo karo muziejus.

Ežeras turi daug gelmių ir seklumų, tad aplink ežerą yra ne mažai poilsiaviečių ir kempingų. Kiekvieną vasaros sezoną prie ežero susirenka ganėtinai daug žmonių.

Atvykę į poilsiavietes rasite ne tik paplūdimį ir kempingo vietas, bet ir viešbučius, namelius, pramogas vaikams, parduotuvėles, restoranus ir stovyklavietes.

Vasara dar nesibaigia, o pamatyti ir aplankyti Lietuvoje galima tikrai daug.

Lūkšto ežere – gintarai

Lūkšto ežeras yra įsikūręs Telšių rajono teritorijoje, Varnių regioniniame parke.

Tai antrasis pagal dydį Žemaitijos ežeras. Lūkštas nėra gilus. Didžiausias gylis – 7 metrai, vidutinis gylis – 3,6 metro.

Prie ežero yra saugu ilsėtis šeimoms su vaikais. Ežeras unikalus tuo, jog jame yra randama gintaro. Taip pat tarp šio ežero ir Paršežerio yra Sietuvos kūlgrinda (akmenimis grįstas pelkių kelias).

Aukštis: į Rubikių ežerą galima apžiūrėti iš apžvalgos bokšto. (Neringos Dvarionaitės nuotr.)

Apsilankius prie šio ežero galima rasti poilsiavietės vietą „Lūkštas rest park“ su nameliais, restoranu, tinklinio ir krepšinio aikštele, vandens dviračiais ir kitomis pramogomis.

Na, o muzikos mylėtojai šį ežerą žino dėl jame vykstančio tarptautinio muzikos festivialio „Bliuzo naktys“. Šiemet bliuzo naktys vyko liepos pradžioje.

Stebina 16 salų

Rubikių ežeras yra įsikūręs Anykščių regioniniame parke ir gali pasigirti turintis net 16 salų: Pertako, Bučinės, Aukštosios, Česnakinės, Liepinės, Didžiosios ir kt.

Aplink ežerą yra įrengtos devynios poilsiavietės, galima išsinuomoti vandens dviračius, stovyklauti, o skaidriame ežero vandenyje yra malonu išsimaudyti.

Ežeras sukviečia minias žmonių per Jonines, kai ežere tradiciškai yra rengiama „Joninių regata“. Šiame ežere taip pat yra gausu lydekų, ešerių, kuojų ir karšių, tad ežeras pritraukia ir daug žvejybos mylėtojų.

Tarp miškų – Kertuojai

Molėtų rajone Labanoro regioniniame parke esantis ežeras Kertuojai savo forma primena ovalą, nes jį supa miškas. Norint pasivaikščioti po apylinkes vilioja šalimais esantis Kertuojos piliakalnis, nuo kurio atsiveria gražiausi vaizdai.

Patį ežerą juosia smėlio paplūdimiai, o jų pašonėje – Juodųjų ir Baltųjų Lakajų ežerai, apsupti pušynais.

Įspūdingo grožio pušynai ir Baltijos jūros smėliui prilygstantis paplūdimys sukuria nuostabų vietovės kraštovaizdį, tad čia besilankantieji patiria nepamirštamų įspūdžių.

Kviečia ir Tauragnas

Tauragnas yra giliausias visoje Lietuvoje ežeras, kuris yra Utenos rajone, Aukštaitijos nacionaliniame parke.

Giliausia vieta čia siekia 62,5 metro.

Šį ežerą bent kartą gyvenime turėtų pamatyti kiekvienas lietuvis.

Vasaros metu ežere galima plaukioti ir mėgautis skaidriu vandeniu, baidarėmis ir plaustais pasiekti ežero viduryje esantį pusiasalį, pasigrožėti ežero pašonėje esančiu vienu aukščiausių Lietuvos piliakalniu – Taurapiliu.

Taip pat galima paganyti akis į itin kalvotą vietos reljefą. Mėgautis galima ne tik vandens pramogomis, o ir žvejyba.

Tauragno ežere yra gausu žuvų – seliavų, stintų, sykų, taip pat galima ir vėžiauti.

Išlipus į krantą, taip pat galima rasti įvairių užsiėmimų, šalia esančiuose miškuose gausu grybų ir uogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lūkstas

Lūkstas portretas
Lūkstas, ne Lūkštas… Lūkstas rest park. Žurnalistai net ežero pavadinimo nesugeba tinkamo parašyt…

Ne rokas

Ne rokas  portretas
Nemeluok
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių