Quantcast

Vasario 16-ąją – garbūs apdovanojimai klaipėdiečiams

Pirmąkart istorijoje Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiai po mirties skirti beveik 30 Lietuvos medikų, kurie paaukojo savo gyvybes gydydami COVID-19 sergančius pacientus. Šiais dviem garbiais apdovanojimais įvertinti ir du klaipėdiečiai – gydytojas Valdas Kuolas ir slaugytojo padėjėja Valentina Bilan. Na, o ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių Prezidentas įteiks Klaipėdos I.Kanto bibliotekos vadovei Bronislavai Lauciuvienei.

Vasario 16-osios proga Prezidentas Gitanas Nausėda apdovanos 73 valstybei nusipelniusius asmenis, 28 jų – po mirties.

Pastarieji – medikai, mirę gelbėdami COVID-19 sergančius ligonius.

Apdovanotųjų artimiesiems bus įteikti Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiai.

Uostamiestyje juo įvertintas Klaipėdos jūrininkų ligoninės Diagnostikos skyriaus gydytojas gastroenterologas V.Kuolas (1954–2021) ir tos pačios ligoninės slaugytojo padėjėja V.Bilan (1960–2021).

Valentina nuo klastingo viruso mirė sausio 8 d. Žinia apie jos netektį jautriai palietė kolegas, nes tarp jų tai buvo pirmoji mirtis nuo šios ligos.

Iš Baltarusijos kilusi V.Bilan Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dirbo 27 metus.

„Ji dirbo tyliai ir sąžiningai. Net ir sunkiai dirbdama išliko geranoriška ir linksmo būdo, iš visų skyriaus darbuotojų ją išskyrė optimizmas, todėl net ir tuomet, kai likimas skaičiavo paskutines jos gyvenimo dienas, moteris nuoširdžiai tikėjo, kad pasveiks. Tačiau likus trims dienoms iki savo 61-ojo gimtadienio, Valentina iškeliavo“, – pasakojo ligoninės atstovė Jolanta Juškevičienė.

Sausio 12-ąją nuo COVID-19 mirė gydytojas V.Kuolas. Iš Zarasų kilęs medikas visą savo profesinę karjerą, trukusią 40 metų, siejo su Jūrininkų ligonine.

„Jis buvo principingas ir reiklus kolegoms, smulkmeniškas ir nepaprastai mylintis pacientus. Gydytojo profesionalumas ne kartą buvo įvertintas. Kovojęs dėl kitų gyvybių, savąją kovą jis, deja, pralaimėjo. Koronavirusas kolegą pasiglemžė nesuteikęs vilties išgyventi“, – apgailestavo J.Juškevičienė.

Vasario 16-osios proga Prezidentas taip pat ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių už inovatyvių sprendimų, skatinančių šalies viešųjų bibliotekų pažangą, puoselėjimą įteiks klaipėdietei kultūros darbuotojai B.Lauciuvienei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
Kiek girdejau, nemoka net nei vienos uzsienio kalbos, senamadisko kirpimo vadove. Cia gal del vyro - buvusio prokuroro ar del auksto sunaus posto?

Teleu

Teleu portretas
Dziaugiuosi kad skyre Lauciuvienei Sveikinu ,saunu ji nusipelne ...

Jo

Jo portretas
Viešbutis vadinasi " debilai turi sėdėti durnyne" o ne rašinėti idiotiškus komentarus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių