Quantcast

Vasarą Klaipėda pasitiko sportiškai

Pirmąją vasaros dieną uostamiestis pasitiko triukšmingai ir sportiškai. Čia pirmą kartą surengta didžiausia Lietuvoje sporto šventė. Renginiai mieste prasidėjo vos išaušus.

Organizatorių teigimu, jubiliejinė 30-oji Olimpinė diena tapo rekordinė – Klaipėdos širdyje, aplink Dangės upę, uostamiesčio gyventojai ir svečiai galėjo nemokamai išbandyti net 100 skirtingų sporto veiklų.

Be tradicinių – krepšinio, futbolo, irklavimo ar bokso buvo galima išmėginti aištoką, bočią, petankę, lakrosą ar ritinį.

Miestiečiai gana aktyviai dalyvavo Olimpinėje dienoje. Žmonės masiškai rinkosi sau patinkančią sporto šaką ir sportavo.

„Olimpinė diena – šeimai draugiškas sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis renginys. „Judėk. Sužinok. Atrask“ – tai pasaulinis Olimpinės dienos šūkis, raginantis būti smalsiu ir išdrįsti susipažinti su sporto teikiamu džiaugsmu,“ – renginio reikšmę įvardijo Lietuvos tarptautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Beje, Klaipėdoje Olimpinės dienos renginiuose dalyvavo ir uostamiestyje viešinti Kudžio miesto iš Japonijos 35 asmenų delegacija, vadovaujama Kudžio mero Joji Endo.

Naudodamiesi proga šeštadienį Olimpinės dienos renginiuose svečiai pristatė 2020 m. liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis Tokijuje vyksiančią Vasaros olimpiadą.

Klaipėdos miesto savivaldybė su Kudžio miestu pradėjo bendradarbiauti 1989 metais. 2009 m. ir 2014 m. bendradarbiavimo sutartys buvo atnaujintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tragiškas straipsnis

tragiškas straipsnis portretas
Renginys buvo nuostabus, o straipsnis apie nieką, nuotraukos dar tragiškesnės. Toks įspūdis, kad Olimpinėje dienoje vyko tik bėgimas ir dalyvavo svečiai iš Japonijos

Jelena

Jelena portretas
Анекдот про песни: "Конкурс песни в медицинском институте: Песню: — «Лучше нету того свету» представила кафедра патологической анатомии. Песню: — «Вон кто—то с горочки спустился» представила кафедра травматологии и ортопедии. Песню: — «Тихо сам с собою я веду беседу» представила кафедра психиатрии. Песню: — «Я тобой переболею, ненаглядный мой» представила кафедра кожных и венерических заболеваний Песню — «Мне бы только забежать за поворот» представила кафедра урологии. Песню: — "Сладку ягоду рвали вместе, горьку ягоду я одна", представила кафедра акушерства и гинекологии."

gyventoja

gyventoja portretas
tik nesupratau prie senojo turgaus stotelės aikštelėje vyko kažkas viskas rusų kalba gal dalyviai iš Rusijos likau nustebusi bet ten dainavo bet ne sportavo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių