Quantcast

Vasarą brangs įvažiavimas į Neringą, naujos lengvatos – moksleiviams ir per šventes

Nuo vasario Neringoje pradedamos taikyti įvažiavimo mokesčio lengvatos geltonaisiais autobusiukais atvykstantiems moksleiviams, o per šventes – visiems lankytojams.

Tačiau vasaros sezono metu patekti į Neringą kainuos brangiau.

Nemokamai į Kuršių neriją įvažiuoti bus galima lengvaisiais automobiliais per Visų šventųjų dieną ir Vėlines lapkričio 1 ir 2 dienomis, taip pat minint Pasaulinę turizmo dieną paskutinį rugsėjo penktadienį ir šeštadienį, per Stintapūkio šventę vasarį ir Žiobrines balandį.

Mokykliniai geltonieji autobusai į Neringą nemokamai galės įvažiuoti birželio 1–19 dienomis bei spalio 21–31 dienomis.

Nepaisant lengvatų, artėjantį vasaros sezoną birželio 20–rugpjūčio 20 dienomis lengviesiems automobiliams įvažiavimas brangs dešimčia eurų: nuo buvusių 20 iki 30.

Įvažiuoti autobusams, turintiems iki 30 sėdimųjų vietų, kaip ir anksčiau, bus galima sumokėjus 20 eurų, didesniems autobusams – 70 eurų.

Pagalvojome, kad Neringa, kaip biologinę, geografinę laboratoriją moksleiviai turi pamatyti nemokamai.

Ne sezono metu, likusius dešimt mėnesių įvažiavimas lengviesiems automobiliams ir iki 30 vietų autobusams, kaip ir iki šiol, kainuos 5 eurus.

Kaip BNS sakė Neringos meras Darius Jasaitis, iki šiol moksleivių grupės nemokamai autobusais būdavo įleidžiamos tik atskiru administracijos direktoriaus leidimu, jei kreipdavosi dėl to patys. Lengvatomis norima paskatinti tiek moksleivių, tiek kitų asmenų lankymąsi per miesto šventes.

„Pagalvojome, kad Neringa, kaip biologinę, geografinę laboratoriją moksleiviai turi pamatyti nemokamai. O per šventes – pagalvojome, kad pritrauksime daugiau dalyvių, o ne tik savo kieme šventę švęsime“, – tvirtino savivaldybės vadovas.

Anot jo, vietos politikai diskutuoja ir dėl galimybių nemokamai Neringoje leisti lankytis ir daugiavaikėms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms su vadinamąją šeimos kortele.

„Bet sprendimų nėra, neįsivaizduojame, kaip tai reikėtų daryti techniškai – kaip vykdyti kontrolę, kaip vesti apskaitą tokių kortelių“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barbarai

Barbarai portretas
Jiems pasirodo visi šventi ir vėlinės tai šventės, ritualinius šokius meras su administracija šoka, kad dalyvių trūksta? Mišką nuo kinivarpų geriau gelbėkit, o tai žiūrėt tuoj nebus ko, plini kirtimai, greit Dakaro ralį organizuot galėsit

O kur babkes kišat?

O kur babkes kišat? portretas
Dviračių takas nuo Juodkrantės iki Pervalkos dar mano prosenelio tiestas, vietomis iš plūkto smėlio, vietomis iš asfalto likučių. Kur babkės??? Prageriat?????

Anonimas

Anonimas portretas
reikalaujam kad kainas pakeltu 50 eur. Neringiskiai dusta nuo lietuviu barbaru antpludzio.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių