Quantcast

„Varnėnai“ pelnė prizą: ypatingo kadro tykoti teko keletą valandų

Dienraščio "Klaipėda" fotokorespondento Vytauto Liaudanskio nuotrauka įvertinta tarptautinės parodos-konkurso "Gyvos žemės mintys" prizu.

Mažeikių muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris patvirtino, kad V.Liaudanskio pavardė yra tarp prizininkų. Komisijos sprendimu jis įvertinimo nusipelnė už nuotrauką "Varnėnai".

"Dažnai stebėdavau varnėnų gyvenimą. Pavasarį jie taip aktyviai darbuojasi, kad nusprendžiau įamžinti jų rūpestį savo vaikais. Išsiviriau termosą arbatos, sėdau į mašiną, atidariau langą, pasiruošiau teleobjektyvą ir ėmiau stebėti inkilą. Tai buvo laikas, kai varnėniukai jau dideli, netrukus jie patys išmoks skraidyti, bet iki tol tėvai juos maitina, nors yra beveik tokio pat dydžio kaip vaikai. Reikėjo kantrybės, kol sulaukiau tinkamo momento. Gal dvi valandas laukiau šio kadro. Paukščiai dažnai atskrenda maitinti mažylius, bet vis būdavo netinkamas rakursas. Pagaliau pagavau momentą, kai jauniklis iškišo galvą, o vienas tėvų kimšo jam į burną vikšrą", – prisiminė V.Liaudanskis.

Vytautas Liaudanskis / Asmeninio archyvo nuotr.

XIV parodos-konkurso "Gyvos žemės mintys" laimėtojų nuotraukos muziejuje bus eksponuojamos nuo šios savaitės pabaigos.

Parodoje bus galima pamatyti 110 nuotraukų, jos atrinktos iš 780. Daugelyje jų užfiksuoti gamtos vaizdai.

"Kol kas nežinome, ar apdovanojimų iškilmės iš viso įvyks, nes jau gavome rekomendaciją nerengti masinių renginių. Gali būti, kad muziejaus lankytojai galės tik apžiūrėti fotografijų parodą, o prizus išsiųsime kiekvienam laimėtojui asmeniškai. Buvome suplanavę renginį surengti spalio 15 d. Dabar reikia palaukti, dar neaišku, kaip čia bus", – kalbėjo V.Balzeris.

Mažeikių muziejuje paroda rengiama trečią kartą, anksčiau ji būdavo eksponuojama Kultūros centre.

Paroda yra keliaujanti, ją paprastai galima apžiūrėti ir kituose muziejuose, miestų kultūros centruose ir net Seime.

Konkursas yra tarptautinis, šiemet jame dalyvavo bei prizininkais tapo ne tik lietuviai, bet ir autoriai iš Irano, Uzbekistano, Rusijos, Serbijos, Azerbaidžano.

Konkursas rengiamas kas dveji metai, pagrindinis rėmėjas – Mažeikių rajono savivaldybė. Įdomu, kad vietos verslininkai steigia savo prizus, dažniausiai tai yra jų pačių padaryti dirbiniai, leidiniai ar gaminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sodininkas

Sodininkas portretas
Super, dėkui....sode kiekvieną pavasarį stebime šį gamtos veiksmą, piktinames, kad jau pakankamai aauge vaikai gali būti tokie ...įžūlūs.....o tevai- varnenai tokie rūestingi ir darbštūs.....dekui nuotrauka.

\\\\\\...//////

\\\\\\...////// portretas
Gražu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių