Quantcast

Vandalų akibrokštas: mokinukas „atkeliavo“ prie Danės

Šiaurinėje miesto dalyje, netoli Danės, vaikščiojęs klaipėdietis aptiko neįprastą radinį – berniuko su kuprine muliažą. Šalia gulėjo ir numestas kelio ženklas. Mokyklinuko "poilsiu" prie upės veikiausiai "pasirūpino" vandalai.

Neringos 1-ojoje gatvėje gyvenantis Gintautas pasakojo, kad prie upės dažnai vaikšto su savo šuneliu.

Panevėžio gatvės gale pradėjus leistis upės link, vyro akis užkliuvo už neįprasto objekto. Tarp žolių atremtas į medį stovėjo mokinuko su kuprine muliažas.

Pastarieji praėjusių metų birželio pradžioje buvo įrengti prie pavojingiausių pėsčiųjų perėjų. Muliažais buvo bandoma atkreipti vairuotojų dėmesį.

"Nežinojau, kam pranešti apie tokį radinį. Pamaniau, gal vertėtų skambinti bendruoju pagalbos numeriu, bet suabejojau, ar jie galės kuo nors padėti", – pasakojo vyras.

Pasak Gintauto, sunku pasakyti, kiek laiko muliažas ir kelio ženklas guli šalikelėje. Vyrui nesuprantama, kas turėjo dėtis žmogaus galvoje, kad padarytų tokį akibrokštą.

"Vandalai, niokodami turtą, matyt, bando išlieti savo susikaupusią energiją. Tai jau nieko nestebina. O šiuo atveju tiesiog nulaužė, atvežė ir paliko. Toks elgesys visiškai nesuprantamas", – dėstė vyras.

Dienraštis "Klaipėda" apie miestiečio radinį informavo įmonę "Gatvių apšvietimas", kuri gamino, statė mokinukų muliažus, rūpinasi miesto kelio ženklais.

"Būtinai nuvažiuosime ir pasiimsime", – tvirtino laikinai įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinio direktoriaus pareigas einantis Saulius Grigaitis.

Mieste prie pavojingiausių perėjų buvo pastatyti šeši muliažai. Iš jų liko tik vienas. Penki dingo. Paskutinis buvo pavogtas prieš kelias savaites. Jis stovėjo prie pėsčiųjų perėjos, esančios šalia Lietuvininkų aikštės. Gali būti, kad prie Danės gulėjo būtent šis muliažas.

"Tikrai negalime pasakyti, kurioje vietoje stovėjo rastas muliažas. Jie nebuvo sunumeruoti", – komentavo vadovas.

Mokinukų muliažai dažnai tapdavo ir vandalų taikiniu. Jie buvo apipaišyti, niokojami. Klaipėdiečiai pasakojo, kad muliažus spardydavo vaikai, kuriuos labiausiai ir bandyta apsaugoti. Pagaminti vieną muliažą atsiėjo109 eurus.

S.Grigaitis, paklaustas, ar bus statomi nauji muliažai, atsakė: "Tai spręs savivaldybė. Kol kas tokio nurodymo negavome."

Vadovas taip pat atkreipė dėmesį, žolėje gulintis kelio ženklas gali būti ir ne jų. Tokius pačius naudoja darbus mieste vykdantys kelininkai.

"Dabar jų juk daug mieste", – tvirtino vadovas.


Šiame straipsnyje: muliažasKlaipėdavandalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Jei jau tikrai lietuviškai, tai Akmena!

milai kioskininkei

milai kioskininkei portretas
DANGES upes..DANGES. kuprota tik karstas istaisys..

abs

abs portretas
Be zodziu. DURNIAMS IR DEBILAMS WAISTAJ NEPADES.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių