Quantcast

Valstybės dieną švęskime karūnuoti

Užsienyje gyvenanti lietuvių kalbą, literatūrą ir etnologiją studijavusi moteris iškėlė idėją, kuri turėtų ne tik papuošti kiekvieną prie jos prisidėjusį, bet ir padėti jungti žmones.

Pagrindinė V.Stukaitės-Laniauskienės mintis – karūną nusimegzti, nusinerti, nusivelti ar susirišti. Tam tikslui raginama naudoti geltonus ar aukso spalvą primenančius siūlus.

Ši idėja netruko pasklisti socialiniais tinklais.

Vienas pagrindinių tikslų yra ne tik pati karūna, bet jos gamybos metu žmones susieti draugystės saitais, kaip siūlai žmogaus rankose tampa gaminiu.

Tam tikslui sukurta uždara „Facebook“ grupė „Giedokim, kaip gieda karaliai“, jos nariai dalysis ne tik savo darbo rezultatais, bet ir kalbės, kaip sekasi megzti, nerti ar velti karališkąją karūną. Čia bus galima dalytis patyrimais gaminant karūnas, bendrauti apie Lietuvos valdovus.

Idėjos autorė tikisi, kad skelbiamomis nuotraukomis ir minėtais faktais padės žmonėms suprasti tapatybės svarbą.

Šiuo projektu siekiama sujungti viso pasaulio lietuvius, nesvarbu, kokio amžiaus, sveikatos ar socialinio statuso jie būtų. Skatinama į karūnų gaminimą įtraukti ir neįgalius žmones, jiems svarbu pasijusti bendruomenės dalimi.

„Siekiame ne tik stiprinti tapatybę, bet ir atkreipti dėmesį, kokia nauja veikla padeda mūsų psichinei sveikatai gerėti, naujiems neuronams gamintis. Naujų veiklų mokymasis tam labiausiai padeda“, – grupės nariams paaiškino V.Stukaitė-Laniauskienė.

Galima tikėtis, kad liepos 6-ąją feisbukas mirgės karūnuotų lietuvių visame pasaulyje nuotraukomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nusipieškite karūnas ant kaukių jei turite noro švęsti

pabėgėllė

pabėgėllė portretas
patriotė gyvenanti ne lietuvoje, tokia ir patriotė

onute

onute portretas
Sutkaite tavo valstybe amerika su tuo niekšingu nuprotėjusiu seniu taip kad palik lietuva ramybėje mes patys nuspresime kai švesti savo šventes
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių