Quantcast

Valstybė ketina parduoti Palangos vilą „Auska“

  • Teksto dydis:

Valstybė planuoja parduoti sovietmečiu statytą ir tiems laikams itin prabangią Palangos vilą „Auska“, rašo portalas 15min.lt.

Prie pat jūros 1973 metais pastatyta vila yra vienas žinomiausių Palangos statinių. Portalo teigimu, „Auską“ ypač mėgo prezidentai Algirdas Brazauskas, Valdas Adamkus, lankydavosi Rolandas Paksas.

Vilą šiuo metu valdo valstybės įmonė Turto bankas, o kompleksą iš valstybės nuomojasi privati įmonė „Ambra investicijos“. Sutartis dėl pastatų ir valstybinės žemės nuomos baigsis kitų metų balandį.

„Jos nebeplanuojama pratęsti“, – teigia Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Pasak jo, šiuo metu tvarkomi dokumentai ir ruošiamasi kompleksą parduoti kaip nereikalingą valstybės funkcijoms atlikti. Už vilą gautos lėšos bus pervestos į šalies biudžetą.

T. Bagdonas pažymėjo, kad kol kas nėra atliktas nepriklausomas turto vertinimas, tad dėl kainos nesinori spekuliuoti.

Bendrovės „Ambra investicijos“ vadovas Gintaras Pociūnas, paklaustas, ar įmonė svarsto įsigyti pastatų kompleksą, to nepatvirtino, bet ir nepaneigė. Verslininkas teigė, kad vila galėtų kainuoti apie 6 mln. eurų.

Turto banko duomenimis, kompleksą sudaro 4,5 tūkst. kv. metrų pagrindinis pastatas ir kiti statiniai: teniso kortai, sargo namelis, kelios pavėsinės. Kompleksui priklauso beveik 22 ha žemės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lanbirka su morda nusipirks uz viena eura nes jie taip moka :-)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių