Quantcast

A. Valinskas Nidoje – tarsi vietinė valdžia?

Po dainininko Gyčio Paškevičiaus sūnaus Dominyko Paškevičiaus pasisakymų apie karą Ukrainoje prodiuseris ir laidų vedėjas Arūnas Valinskas viešai pareiškė, kad G.Paškevičiaus delno įspaudo Nidoje esančiame Žvaigždžių šlovės take nebus. Tačiau Neringos savivaldybė trypčioja vietoje ir A.Valinsko pareiškimus vadina skubotais.

Papiktino įrašai

Pasipiktinimų banga dėl D.Paškevičiaus pasisakymų kilo daugiau nei prieš mėnesį.

D.Paškevičius socialiniame tinkle abejojo vaizdais iš mūšių vietų Ukrainoje, neigė, kad karas iš tiesų vyksta, o aukų vaidmenis, pasak jo, esą vaidina aktoriai.

"Ar tikrai žinote, kas vyksta? Blogieji puola? O iš kur žinote, kad jie blogieji, pagal ką čia skiriate? Kas yra gerieji ir blogieji šiuo atveju?" – tokie D.Paškevičiaus pasisakymai sukėlė komentatorių pasipiktinimą.

D.Paškevičiaus tėvas G.Paškevičius po sūnaus įrašu nedaug kam netikėtai paliko atžalos nuomonę palaikantį komentarą.

Atlikėjas pažymėjo, kad jis yra už tiesą, bet pritarė sūnui, kad pasaulyje pilna melo, pridėjo, jog politikai nesišaudo, šaudosi tik neklausantieji įstatymų.

Tačiau po kilusio ažiotažo G.Paškevičius pasisakymą ištrynė.

Save dvasiniu mokytoju vadinantis atlikėjo sūnus D.Paškevičius vėliau interneto "YouTube" kanale aiškino, kad karo Ukrainoje nebeneigia.

Po pasmerkimo – tyla

Po šių žinomos šeimos pasisakymų feisbuke nuomonę apie tai tėškė laidų vedėjas A.Valinskas, pasiųsdamas abu pasisakiusiuosius paskui rusų karinį laivą ir pareikšdamas, kad G.Paškevičiaus delno įspaudo Nidos žvaigždžių alėjoje nebus.

"Vyksta karas. Ne tik Ukrainoje, bet ir mūsų galvose. Kartkartėmis išlenda kažkas su visiškai peršautomis smegenimis ir pasireiškia. Jau girdėjome Egidijaus Dragūno-Selo, Juozo Statkevičiaus pasisakymus. Naujausias atvejis – D.Paškevičiaus ir jo garsaus tėvo dainininko G.Paškevičiaus pasisakymai", – viešai piktinosi A.Valinskas.

Pats G.Paškevičius nei savo, nei sūnaus pareiškimų nekomentuoja.

Atlikėjo vadybininkas Justas Valatka telefonu aiškino, kad atlikėjas vis dar nepasiruošęs komentuoti situacijos.

Kas mokėjo už atspaudus?

Po viešų pareiškimų žiniasklaidoje A.Valinskas nenurimo ir išsiuntė laišką Neringos tarybos nariams.

Tiksliau – Valiumi pasivadinęs prodiuseris kreipėsi į Neringos tarybos narį Arūną Burkšą, o šis nelaukdamas laišką persiuntė politikams.

"Mane pribloškė ne tik laiško tonas, bet ir jo turinys. Jame parašyta: "pranešk merui, kad G.Paškevičiaus delno atspaudo Nidos šlovės alėjoje nebeliks, tegul negamina. Ačiū, Valius". Aš nelabai suprantu, kas Neringoje yra meras? A.Valinskas per A.Burkšą merui gali kažką nurodinėti? Ko dar A.Valinskas norėtų, kad meras padarytų?" – stebėjosi tarybos narys Dovydas Mikelis, garsiai skaitydamas gautą laišką.

Nidoje Žvaigždžių arba Šlovės takas buvo atidarytas 1997 m. Jo atsiradimas susijęs su Neringoje rengtais festivaliais "Benai, plaukiam į Nidą".

Daugybės žinomų šalies atlikėjų delnų atspaudai Nidoje atsirado festivalio rengėjų siūlymu ir iniciatyva.

Tačiau kyla klausimas – kas mokėjo už šių atspaudų gamybą?

A.Valinskas aiškino, kad jie gaminti festivalio rengėjų.

D.Mikelis tikina, kad tai daryta savivaldybės lėšomis, kai Neringoje meras dar buvo jo tėvas Stasys Mikelis.

Nuomonės: D.Mikelis po aštrių A.Valinsko žodžių Neringos valdžios adresu klausė žinomo vilniečio – kodėl jam nekyla klausimų dėl jo paties turtų okupuotoje Kipro teritorijoje?

"Kiti laikai buvo. Tai šiais laikais norėdamas gauti biudžeto ar savivaldybės pinigų, turi registruoti viešąją įstaigą, kuri turėtų dalyvauti viešuosiuose konkursuose. Atspaudus gamino savivaldybė, tik festivalio organizatoriai sprendė, kas vertas tokio įamžinimo. Visi viską žodžiu sutardavo. Bet dabar jau viskas kitaip", – patikino D.Mikelis.

Aš gal ir žinau kas yra meras Neringoje, bet  nesuprantu, kas yra A.Valinskas Neringoje?

Trypčioja vietoje?

Pati Neringos savivaldybė patikino neapsisprendusi, ar naikins G.Paškevičiaus įspaudą alėjoje.

Šiuo metu alėja yra išmontuota dėl miesto centre vykstančios rekonstrukcijos. Žinomų atlikėjų atminimo lentelės išgabentos restauracijai.

Neringos savivaldybės atstovė spaudai Lina Pusvaškytė tikino, kad savivaldybė rengiasi gyventojų apklausai.

"Neringos savivaldybė skubotų sprendimų dėl A.Valinsko viešai išsakytų raginimų, kad Nidos šlovės alėjoje nebūtų atlikėjo G.Paškevičiaus delno atspaudo, nėra priėmusi. Šis klausimas dar yra svarstomas, be to, planuojama atlikti visuomenės apklausą ir išgirsti gyventojų bei kurorto svečių nuomonę. Galutinis sprendimo terminas kol kas nėra apibrėžtas. Sprendimas būtų priimamas protokoliniu nutarimu", – komentavo savivaldybės atstovė.

Prakalbo apie dvasios skurdžius

Į tokią situaciją A.Valinskas sureagavo karštai.

"G.Paškevičiaus delno Nidoje nebus. Jie ne valdžia ten. Visi delnai buvo gaminti mūsų lėšomis ir mes sprendžiame, kuriuos delnus grąžinti, kuriuos ne. G.Paškevičiaus delnas nebus grąžintas į vietą", – patikino A.Valinskas.

Prodiuseris aiškino, kad G.Paškevičius sąmoningai pritarė sūnaus pasisakymui apie karo įvykius Ukrainoje.

"Niekas nesako, jis jam sūnus visada bus. Bet jis turėtų pasmerkti tokią nuomonę ir nuo jos atsiriboti. Jei neatsiriboji ir nepasmerki karą remiančios nuomonės, esi dvasios ubagas, palaikantis karą. O šis vaikelis dar pristato neva esąs dvasios mokytoju. Todėl aš manau, kad jis yra dvasios ubagas", – nuomonę išsakė A.Valinskas.

A.Valinskas pripažino, kad, nors G.Paškevičius nebuvo širdingiausias jo bičiulis, bet dabar jis iš bet kokių draugų sąrašo yra išbrauktas.

"Paškė iš mano bendražygių yra visiškai išbrauktas, jei jam žudynės yra inicializacijos ir aktorių performencas", – šiurpo A.Valinskas.

Žada boikotą

Išgirdęs tai, kad Neringos savivaldybė ketina rengti apklausą, o pati taryba vis dar nesiima nagrinėti Šlovės alėjoje buvusio G.Paškevičiaus delno klausimo, A.Valinskas pareiškė, kad savivaldybė, jei taip nori, gali gamintis "delną".

"Gali pasigaminti, tik nežinau, kur jie jį dės. Jei G.Paškevičiaus delnas vis dėlto atsiras Šlovės alėjoje, A.Valinskas, manau, ir Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Veronika Povilionienė nenorės būti Šlovės alėjoje. Aš tai jums garantuoju", – tikino A.Valinskas.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, Neringos valdžia vis trypčioja dėl šio sprendimo, A.Valinskas ir vėl rėžė iš peties.

"Nes jie ten – mižniai", – pareiškė A.Valinskas.

Nurodė: A.Valinską įsiutino G.Paškevičiaus sūnaus pasisakymai Ukrainos karo tema, todėl garsusis laidų vedėjas ir prodiuseris nusprendė, kad atlikėjo delno įspaudo Nidoje nebus. Tačiau aiškėja, kad tokių nurodymų Neringoje ne visi linkę klausyti. V. Skaraičio / BNS nuotr.

Vila okupuotoje teritorijoje?

Aštria retorika besisvaidančiam A.Valinskui neringiškiai patys turėjo klausimų dėl jo turtų Šiaurės Kipre, kurį, kaip teigiama, pripažįsta vienintelė valstybė pasaulyje – Turkija.

"Jei kalbėsime apie principus, tai kaip pats A.Valinskas pakomentuos tai, kad įsigijo vilą okupuotoje teritorijoje ir nežada jos atsisakyti? Kodėl tai jį tenkina? Šiaurės Kipras, oficialiai Šiaurės Kipro Turkų Respublika – de facto valstybė, kuri apima šiaurės rytinę Kipro salos dalį. Šią valstybę pripažįsta tik Turkija, visų kitų valstybių Šiaurės Kipras yra laikomas Kipro Respublikos dalimi", – aiškino D.Mikelis.

Nes jie ten – mižniai.

"Mes pirkome būstą iš Anglijos piliečio, sumokėjome britams, ir tai buvo britų nuosavybė. Tai neturi nieko bendro su aptariama situacija. Mes turtą pirkome legaliai, ir nematau problemos", – paaiškino A.Valinskas.

Sprendimas – migloje?

Neringos savivaldybės taryba jau rinkosi į tarybos posėdį po to, kai gavo A.Valinsko laišką, tačiau taip ir nebuvo prabilta apie G.Paškevičiaus delno įspaudo likimą Šlovės take.

"Aš gal ir žinau, kas yra meras Neringoje, bet  nesuprantu, kas yra A.Valinskas Neringoje? Jei jis dalija tiesioginius nurodymus, man nesuprantama, kas vadovauja savivaldybei? Šlovės alėja yra Neringoje, čia kol kas valdžia priklauso savivaldai. Beje, jei savivaldybė aiškina, kad tarsis su gyventojais, aš nežinau, kas su kuo tariasi, nes jokių diskusijų komitetuose ar taryboje nėra ir kol kas nenumatyta. Klausimas – kas ir ką sprendžia Neringoje? Kas ir kur diskutuoja? Ar su A.Valinsku kažkas diskutuoja? Tada tai yra blogai. Pirmiausia reikėtų su Neringos žmonėmis pasikalbėti ", – pastebėjo D.Mikelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių