Quantcast

Valdžia nepasidavė klaipėdietės spaudimui: mokestį teks mokėti

Klaipėdos taryba, prieš penkis mėnesius  apleisto sklypo Nemuno gatvėje savininkės neatleidusi nuo žemės mokesčio ir jo nesumažinusi, nepasidavė klaipėdietės spaudimui ir dar kartą vienbalsiai patvirtino, kad žemės mokestį jai teks sumokėti.

Apleisto sklypo Nemuno gatvėje savininkė miestui nuo 2016 m. skolinga 1 873 eurus žemės mokesčio.

Skola už žemę susidarė todėl, kad sklypas, esantis Nemuno g. 47, įtrauktas į nenaudojamų sąrašą ir jam pritaikytas 4 proc. žemės mokesčio tarifas.

Šis sprendimas, anot savivaldybės atstovų, buvo priimtas, nes savininkė vengia spręsti apleisto sklypo problemas.

O nevykdančiųjų su nuosavybe susijusių pareigų atleidimas nuo žemės mokesčio mokėjimo ar šio mokesčio sumažinimas esą neatitiktų mokesčių mokėtojų lygybės ir teisingumo principo, taip pat taptų precedentu asmenims netvarkyti apleistų sklypų ir nemokėti už juos žemės mokesčio.

Šį sprendimą moteris apskundė Lietuvos administracinių ginčų komisijos Klaipėdos apygardos skyriui.

Anot savivaldybės atstovų, klaipėdietė prašymą atleisti nuo žemės mokesčio arba jį sumažinti motyvavo sunkia materialine padėtimi, tačiau šį faktą pagrįsdama tendencinga, tik sau palankia informacija.

Komisija jos skundą tenkino ir Klaipėdos miesto tarybą įpareigojo iš naujo išsamiai ir argumentuotai išnagrinėti pareiškėjos prašymą atleisti nuo žemės mokesčio arba jį sumažinti.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos specialistai dar kartą žemės sklypą, esantį Nemuno g. 47, identifikavo kaip apleistą ir nenaudojamą.

Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad sklypas visiškai neprižiūrimas, jame likusi namo griuvėsių dalis, didžioji dalis teritorijos neaptverta, apaugusi žole, krūmokšniais.

Kadangi bendrasavininkiai į raginimą susitvarkyti nereagavo, jų nuosavybės teise valdomas sklypas buvo įtrauktas į Nenaudojamų kitos paskirties privačių žemės sklypų Klaipėdos mieste sąrašą ir buvo apmokestintas maksimaliu 4 proc. mokesčio tarifu.

Anot savivaldybės atstovų, klaipėdietė prašymą atleisti nuo žemės mokesčio arba jį sumažinti motyvavo sunkia materialine padėtimi, tačiau šį faktą pagrįsdama tendencinga, tik sau palankia informacija, nutylėdama apie nuosavybės teise valdomus kitus nekilnojamojo turto objektus, taip pat nepateikė informacijos apie turimo turto ir esamų finansinių skolų santykį.

Esą sunki materialinė padėtis negali būti pretekstas piktybiškai nevykdyti su nuosavybe susijusių pareigų.

Politikai vienbalsiai dar kartą patvirtino, kad apleisto sklypo savininkės nuo žemės mokesčio neatleis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to kl ir klp

to kl ir klp portretas
Klauskite valdžios oficialiai, o ne komentarų skiltyse

NU JO

NU JO portretas
Nemuno gatvėje sklypo net veltui neatiduosi,nes kur jį panaudosi,nebent kokį sandėlį pasistatyt.Pastatyt pastatysi,o privažiavimas baisus,nuo sovietmečio gatvė neremontuota,nutrūkstanti ir vėl prasidedanti,uosto teritorija ir tiek.Klaipėdos gėda,o ne gatvė.Nežinau kodėl dar ji gatvės vardą turi.

kl

kl portretas
Viskas gerai.Valdo žemės sklypą-privalo sumokėti žemės mokestį,arba tegu parduoda,jei pati nesusitvarko.O kiek už metus sumoka "Baltijos" kino teatro savininkai?Konkrečiai.Sumą prašome įvardinti.Norim žinoti,už kiek tie nevalos dergia miestą.Jau 30metų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių