Quantcast

Vakarų Lietuvoje – ketvirtasis „Švyturių ralis“

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 24-ąją, smalsius, energingus, azartiškus ir neabejingus rudenėjančios Lietuvos grožiui, suburs ketvirtasis „Švyturių ralis“. Šeimoms ir draugams, kolegoms ir bendraminčiams skirtas renginys, pakvies į turiningą kelionę po Vakarų Lietuvą, o Klaipėdą pristatys kaip būsimą Lietuvos kultūros sostinę.

Ketvirtojo „Švyturių ralio“ dalyvių lauks naujas nacionalinis maršrutas, kurio metu teks įveikti apie 400 kilometrų. Ralio dalyviai tradiciškai startuos nuo Klaipėdos švyturio (Burių g. 9), o griausmingas ralio startas bus duotas 9 val. Komandos aplankys keliolika miestų ir miestelių bei juose esančių lankytinų objektų, turės atlikti pažintines, praktines užduotis, kurias viso maršruto metu pateiks ralio komisarai. „Švyturių ralio“ užduotys ir legenda, ekipažams bus įteikta tik prieš startą. Tiesa, tikslaus renginio maršruto ir finišo vietos organizatoriai kol kas neatskleidžia.

„Daugelis ralio dalyvių važiuoja ne pirmą kartą, kai kuriems ekipažams tai rudeninė tradicija, todėl didžiausias iššūkis – įdomios, naujos ir azartiškos užduotys. Užduotis formuluojame taip, kad atsakymą internete rasti būtu sunku, o gal ir visai neįmanoma, todėl ir detalaus maršruto atskleisti neskubame. Tačiau vos tik įteikiamos legendos, finišo vieta tampa aiški“, – sakė komunikacijos koordinatorė Živilė Putnienė.

Organizatoriai atskleidė, jog „Švyturių ralis“ – gražus anonsas į 2017-uosius, kuomet Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine. Šiais metais Lietuvos kultūros sostinės titulu didžiuojasi Telšiai, kuriuos, pasak organizatorių, ralio ekipažams gali tekt aplankyti.

Tradiciškai, visų finišavusių „Švyturių ralio“ dalyvių lauks vaišės, edukaciniai užsiėmimai, sportinės rungtys ir žinoma apdovanojimai. Komandoms prizininkėms bus įteikti ir kiti specialūs prizai, o visiems ekipažams atiteks padėkos, atminimo dovanos.

Būtina išankstinė registracija. Dalyvio anketą rasite www.jurossvente.lt. Užpildytą anketą išsiųskite adresu svyturiuralis@jurossvente.lt ir laukite patvirtinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių