Quantcast

A. Vaitkus nenuleidžia rankų

Klaipėdos mero posto rinkimuose siekęs ir iš karto po to iš pareigų netikėtai atleistas Valstybinio jūrų uosto direktorius Arvydas Vaitkus neatsisako ketinimų teisiniais būdais ginti savo reputaciją. Tačiau buvęs uosto vadovas lig šiol dar nepateikė dokumentų teismui. Tai jis turėtų padaryti iki balandžio 25 d.

Buvęs uosto direktorius A.Vaitkus teigė, kad dėl jo nušalinimo nuo pareigų į teismą dokumentų jis kol kas nepateikė.

Tam jis turi 30 dienų. Terminas baigsis balandžio 25-ąją.

"Dokumentus rengiame. Manau, šią savaitę juos pateiksime teismui. Dabar nenorėčiau komentuoti savo perspektyvos. Ar buvo kitų darbo pasiūlymų? Net stebiuosi, pirmąkart gyvenime sulaukiau tiek daug. Daugiausia iš transporto sektoriaus. Tuo labai džiaugiuosi, nes žmonės vertina tai, ką aš dariau. Bet kol kas niekur nenoriu skubėti", – vakar dėstė A.Vaitkus.

Apie savo grįžimą į Valstybinio jūrų uosto direktoriaus vietą A.Vaitkus per daug neatviravo, tačiau abejojo, ar tai įvyktų.

Tai nenormali situacija. Tai liečia ne tik mane, tai liečia mūsų valstybę.

"Tai yra teismo prerogatyva. Šiandieną yra kuriozinė situacija, kai strateginės įmonės vadovą už tai, kad kažkas nepatiko arba gali ateityje kas nors įvykti, galima tiesiog paimti ir atleisti iš darbo. Tai nenormali situacija. Tai liečia ne tik mane, tai liečia mūsų valstybę. Tada kyla klausimas, kaip veikia teisinė bazė su visomis kadencijomis ir panašiai. Ir kam tos kadencijos reikalingos, jei ministras sprendimą gali priimti savo valia bet kurią sekundę", – kalbėjo A.Vaitkus.

Buvusiam uosto direktoriui labai keista, kad vienas atleidimo motyvų yra su uostu susijusių verslininkų parama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijai.

A.Vaitkus ne sykį akcentavo, kad būtent jis asmeniškai rinkimams į "valstiečių" sąskaitą iš visų klaipėdiečių pervedė didžiausią sumą. Bet esą šito niekas negirdi ir apie tai niekas nekalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Nereikia pudrinti išdavikų - ką ,,užsidirbo" tą ir ruri. O R.Masiulis pasielgė net perdaug džentemeniškai, nesumažinęs premijos už įmonės darbo rezultatus praėjusiais metais. Būtent dėl to ir gandragalvių kalamas prie kryžiaus. Skvernelis kada nors irgi pajus, į kokią pelkę gandrai įvilko.

HabMas

HabMas portretas
Inkriminuos Vaitkui pavėluotai užpildytas deklaracijas, pridės abejotiną reputaciją, ir to užteks isvarymui pagrįsti. Kad reputaciją specialiai suterse tulpyno pasiųsti skalikai - niekam neįdomu. Užtat patys skalikai už valdiskus pinigus puolė savo reputacijas skalbtis. Tik paskaitykit, kokia vargsele straipsniuose tapo Makaraityte: ir tėtis numirė, ir vyras su dviem mažais vaikais paliko, nors verk... O lietuviai myli aukas ir viską joms atleidžia, kol tos aukos jų pačių mėsos gabalo neatkanda.

Rulis

Rulis portretas
Norėčiau, kad Vaitkus save išbandytų privačiame versle, kur reikia uždirbti pinigus. Kai uosto direkcijos pagrindinės pajamos yra už valstybinės žemės nuomą privačioms uosto kompanijoms ir rinkliavos iš praplaukiančius laivus. Dirbti tokioj įmonėje, kur yra valstybės nustatytas monopolis galėtų daug vadovų.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių