Quantcast

A. Vaitkus: komandos stiprybė – kompetencija ir noras dirbti miestui

  • Teksto dydis:

Žinia apie Klaipėdos uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus sprendimą kandidatuoti į Klaipėdos merus nustebino daugelį miestiečių ir sulaukė didelio ne tik gyventojų, bet ir žiniasklaidos dėmesio.

Visiems kilo klausimas – kas yra tie žmonės, kartu su A.Vaitkumi dalyvausiantys savivaldos rinkimuose. Pokalbio metu apie komandą, jos formavimą ir vertybes kandidatas į merus ypač pabrėžė skaidrumą. Pasak jo, tai pagrindinis, bet ne vienintelis prioritetas formuojant komandą. Plačiau apie tai skaitykite interviu.

– Kokia yra jūsų komandos sudėtis? Kodėl būtent tokia?

– Pagrindinė problema yra ta, kad miestiečiai pavargo nuo įvairiausių pažadų. Klaipėdiečiai nebetiki, kad kas nors gali ateiti ir pasiekti tai, ko iš tikrųjų reikia miestui ir miestiečiams. Man norėjosi suvienyti žmones, kurie savo veikla būtų įrodę, kad tikrai įmanoma padaryti labai daug. Manau, kad man pavyko. Žiūrint į mūsų komandos sudėtį yra akivaizdu, kad tai yra vienas stipriausių sąrašų, dalyvaujančių Klaipėdos miesto savivaldos rinkimuose. Tarp komandos narių yra daug uostamiesčio gyventojams žinomų veidų. Ne vienas jų dėl savo nuopelnų profesinėje srityje yra žinomas ne tik visoje Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Pavyzdžiui, ilgametis „Žuvėdros“ vadovas ir treneris bei legendinis šokėjas Romaldas Idzelevičius. Jis savo veikla įrodė, kad talentas, kryptingas ir pasiaukojamas darbas, kultūra ir sportas padeda siekti pasaulinių aukštumų net ir be finansinės valstybės paramos. Arba Eurelijus Žukauskas, parodęs, kad baigus profesionalaus sportininko karjerą galima sėkmingai integruotis į verslą ir visuomeninę veiklą bei perteikti savo patirtį bendruomenėms.

Žiūrint į mūsų komandos sudėtį yra akivaizdu, kad tai yra vienas stipriausių sąrašų, dalyvaujančių Klaipėdos miesto savivaldos rinkimuose.

Mūsų sąraše ir Klaipėdos universiteto profesorius bei aktyvus akademinės bendruomenės narys dr. Arūnas Andziulis. Šis žmogus įrodė mokslininkų svarbą visai šaliai – kuriant projektus bei mokslo ir verslo sinergiją. O svarbiausia, kad mokslininkai gali ne tik dirbti, bet ir uždirbti. Puikiu mokymo įstaigos pavyzdžiu tapusios Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius Viktoras Senčila įrodė, kad aukštasis mokslas gali būti patrauklus ir suteikti puikias įdarbinimo perspektyvas. Komandą sudaro ir jau daug metų aktyviai už švarią Klaipėdą kovojanti Ligita Girskienė, Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė, mokytojas ir dėstytojas bei aktyvus žvejų mėgėjų bendruomenės narys Antanas Kontautas. Visi jie – klaipėdiečiai, skiriantys savo laisvalaikį tam, kad visuomenės balsas būtų išgirstas.

Komandą papildo ir sėkmingo verslo atstovai – uoste veikiančio Birių krovinių terminalo vadovas verslininkas Vidmantas Dambrauskas, aktyvus miesto bendruomenių narys, „Kamineros grupės“ akcininkas Arūnas Tuma. Šie verslininkai įrodė, kad verslas ne tik gali, bet ir turi būti socialiai atsakingas. Jų vadovaujamose įmonėse mokami europinio dydžio atlyginimai, skiriamos reikšmingos sumos labdaringai veiklai, kuriami ir įgyvendinami inovatyvūs projektai. Ar reikalingos tokių žmonių žinios ir gebėjimai miestui? Mano atsakymas – vienareikšmiškai taip.

Komanda: A.Vaitkaus sprendimą kandidatuoti į Klaipėdos merus nustebino daugelį miestiečių. LVŽS nuotr.

Norėčiau atkreipti dėmesį ir į komandos jaunimą, kuris kupinas naujų idėjų ir noro mokytis iš patyrusių kolegų. Mes turime ruošti pamainą jau dabar, nes kito kelio, kaip jau šiandien įtraukti jaunimą į miesto valdymą, nematau. Jaunimas nori ir gali dirbti tiek miesto, tiek šalies labui. Pavyzdys – mūsų komandos narys Artūras Bogdanovas, kuris buvo pakviestas ir sėkmingai dirbo žemės ūkio viceministru.

– Kas jungia jūsų komandą?

– Išskirčiau tris svarbiausius akcentus. Pirma, visi turime bendrą viziją ir tikime milžinišku Klaipėdos miesto potencialu. Antra, jungia požiūris į rezultato siekimą, išsprendžiant jautriausias miestiečių problemas. Trečia – tai žmonės, kurie žino, ką reiškia sunkumai ir kaip juos įveikti, kaip nepasiduoti spaudimui, o labai tvirtai siekti tikslų. Kai komanda būrėsi, mes vienas kitam labai aiškiai nustatėme pagrindinę mūsų komandos vertybę – skaidrumą. Mūsų tikslas – klestinti Klaipėda. Visi akcentavome, kad jeigu kuris, eidamas į rinkimus, po pergalės tikisi gauti asmeninės naudos, tuomet mums ne pakeliui.

– Koks jūsų komandos tikslas?

– Komanda išsikėlusi pagrindinę užduotį – sudaryti sąlygas atskleisti miesto galimybes, glaudžiau bendradarbiaujant su bendruomenėmis, verslu ir kiekvienu gyventoju. Pradėti realius darbus miesto vystymo klausimais, neaplenkiant skaidrumo ir atskaitomybės miestiečiams. Labai svarbu ne tik kuo aiškiau ir plačiau pristatyti, ką planuojama daryti, bet ir labai aiškiai parodyti klaipėdiečiams atliktus darbus. Išskirtinis rūpestis – kurti sveiką ir patrauklią aplinką. Tiek garbaus amžiaus žmonėms, tiek jaunimui. Komandos nariai įsitikinę, kad Klaipėda turi būti švari, gyva, patogi, jauna, atvira ir versli. Visada daug dėmesio skyriau bendravimui su klaipėdiečiais. Esminė problema – miestiečių nesiklausoma, negirdimi jų argumentai ir pasiūlymai. Dialogas vyksta viena kryptimi, valdžiai tik išsakant planus, tačiau neįsiklausant, kaip tuos planus priima ir vertina gyventojai. Verslo projektai taip pat vilkinami be aiškių priežasčių mėnesius, metus, kartais ir dešimtmečius.

Beveik kiekviename susitikime girdžiu – nėra sistemos. Pavyzdžiui, žinau, kad šiandien yra bėdų dėl sunkiausių ligonių slaugos, o pasirodo, kad pirminiam sprendimui pakaktų vos kelių medicinos slaugių. Panaši istorija ir dėl vaikų, turinčių specialiųjų poreikių, priežiūros darželiuose ir mokyklose. Bet miestas, pasirodo, tam neturi lėšų! Ar galima po tokių akibrokštų tikėtis, kad žmonės pasitikės miesto valdžia? Kaip matome, darbo daug. Tačiau mūsų komanda yra tam pasirengusi ir turi visas reikalingas kompetencijas ir patirties įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

Politinė reklama apmokėta iš LVŽS rinkimų sąskaitos. Užs. 1663855



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kompiuteris

Kompiuteris portretas
Įdomu, jis kompiuteriu moka naudotis?

Apsisprendęs

Apsisprendęs portretas
Aloyzai, tikiuosi žiurėjai „Dėmesio centre“ , kaip Vaitkus davė atkirtį tiems žiniasklaidoje, ypač LRT paskleistiems „tyrimans“. Galima sakyti, kad toks „tyrimas“, ir purvo pilimas gali sudaryti tokią situaciją, kad Vaitkus su komanda laimės pirmame ture. Juk pasidaro taip akivaizdu...

aloyzas

aloyzas portretas
ka tik radijas pranese kad uoste tik savos firmos laimi visus konkursus,tik saviem isasfaltuotos krantines ir iregtos naujos,duodami leidimai tik saviem krauti miesto centre krauti birius krovinius ir kaip cia raso pirmose saraso vietose tik milijonieriai kurie dirba uoste.o apaciai kaip ir priklaso apacioms.ir jus klaipedieciai tikit valstieciais,na kad zukauskas valstietis tai nenuostabu augo kazkur uz jaku.isileisit valstiecius tai karbauckis prades trasas miesto centre krauti.balsuokim tik uz PUTEIKIENE,na blogiausiu atveju uz TITOVA.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių