Quantcast

A. Vaitkus: Biržos tilto būklė prastėja, jį ketinama remontuoti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos centre esančio Biržos tilto būklė prastėja, todėl ketinama imtis kapitalinio jo remonto, sako uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

„Biržos tilto būklė pastebimai prastėja, todėl, jau netrukus planuojama pradėti kapitalinį tilto remontą“, – pirmadienį paskyroje „Facebook“ sakė Klaipėdos vadovas.

Anot jo, praėjusią savaitę buvo atliktas profilaktinis patikrinimas, kurio metu nustatyta, kad stringa tilto kėlimo-nuleidimo valdymo įranga, laiku nesuveikia šviesoforai, atsirado pastebima didesnė konstrukcijų elementų vibracija, o dėl to deformuojasi tilto perdanga ir pagrindinės sijos.

„Esame uostamiestis, vienintelis miestas tarp vandenų – Baltijos jūra, Kuršių marios ir Danės upė, todėl tikiu, kad laikrodžio tikslumu veikiantys tiltai, galintys pakilti bet kurią minutę, pritrauks daugiau pramoginių laivų, kurių laikina stovėjimo vieta taps Danės upė“, – rašė meras.

Pastarąjį kartą tilto kapitalinis remontas atliktas 2007-aisiais metais.

Kultūros vertybių registre esantis dabartinis plieninis varstomasis tiltas per Danės upę tarp Herkaus Manto ir Tiltų gatvių atstatytas 1948-aisiais.

Ankstesnis, 1879-aisiais statytas metalinis tiltas ant mūrinių atramų, buvo sugriautas II-ojo Pasaulinio karo metu.

Pirmasis senasis medinis Biržos tiltas iki XVIII vidurio buvo vienintelis tranzitinis Klaipėdos tiltas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to senukas ir anonimas

to senukas ir anonimas portretas
linkėjimai palatos kaimynams durnyne

Anonimas

Anonimas portretas
Nugriauti sita vokisku fasistu palikima.

to-memel

to-memel   portretas
O ką pats liberalas esi , kad apie bastiono tiltą pergyveni kam jis reikalingas ir kaip jį naudosi, nebent pinigams išplauti.Nes paskui reiks mokėti už turto nuvertėjimą kur bus pastatyti prie pat namai. Bet ir krantinė jau pastatyta, Ka dabar vėl tuomet viska griausim Ir kur išvažiavimas siaura gatve Danės
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių