Quantcast

Vairuotojai Klaipėdoje už automobilių stovėjimą sumokėjo 3,7 mln. litų

Rinkliavos už automobilių stovėjimą centrinėje miesto dalyje ir pajūryje surinkimas gerokai išaugo. Tam įtakos turėjo ir šiltesnė vasara, ir įvestas vadinamasis užmaršumo mokestis, ir apmokestintos naujos vietos.

Praėjusiais metais rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkta apie 3,7 mln. litų. Palyginti su užpernai, 40 proc. daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad viena iš priežasčių, kodėl buvo toks augimas – įvestas vadinamasis užmaršumo mokestis.

Pričiupti rinkliavos už stovėjimą nesusimokėję vairuotojai gali išvengti baudos, jei sumoka mokestį už visą dieną.

Tarp prasižengusių klaipėdiečių ir miesto svečių vadinamasis užmaršumo mokestis labai populiarus.

Didesniam rinkliavos surinkimui įtakos turėjo ir naujos apmokestintos vietos. Nuo praėjusių metų pradžios žmonės turi mokėti už stovėjimą daugiabučių namų kiemuose bei visose Melnragės gatvėse.

Daugiau buvo išduota ir įvairių metinių lengvatinių leidimų, atsirado ir naujų jų rūšių. Pasak R.Mockaus, įtakos turėjo ir šiltesnė vasarą – į pajūrio zoną vyko daugiau žmonių, kurie mokėjo rinkliavą už automobilių stovėjimą.

Surinktos lėšos iš rinkliavos už automobilių stovėjimą bus panaudotos pagal numatytą tvarką.

Pernai už rinkliavos pinigus buvo suremontuota 30 daugiabučių namų kiemų, esančių mokamos zonos teritorijoje, pastatyti 4 paviljonai autobusų stotelėse, atnaujinti stoteles žymintys ženklai.

Šiemet be kiemų ir autobusų stotelių atnaujinimo, lėšų bus skirta ir prie miesto ligoninių esančiai aikštelei atnaujinti. Numatyta aikštelę sutvarkyti taip, jog ir klaipėdiečiams, ir miesto svečiams joje būtų patogu palikti automobilius ar dviračius ir persėsti į autobusus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žmogus

žmogus portretas
Tokius milijonus uždirba,o darbuotojams dirbantiems šioje zonoje leidimų stovėti nebegali išduoti. Kuo kaltas darbininkas, kad jis dirba šioje miesto vietoje? Valdininkams rūpi tik , kaip daugiau nulupti, o supratimo ir žmogiškumo nebeliko. Liūdna.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių