Quantcast

Vaikų žaidimų aikštelių uostamiestyje vis daugės

Nors uostamiestyje daugėja žaidimų aikštelių ir stengiamasi daugiau dėmesio skirti saugiam vaikų užimtumui, žmonės piktinasi dėl tokių aikštelių trūkumo, prastos kokybės arba jose dar neužbaigtų darbų.

Klaipėdiečiai komentuoja feisbuke ir įkelia nuotraukų, kuriose matyti naujai įrengta, bet jau sugadinta vaikų žaidimų aikštelės įranga, išdraskyta danga.

Tad nors aikštelės atrodo gražios ir tvarkingos, kyla klausimas dėl jų kokybės.

Nepaisant to, žaidimų aikštelių tik daugės. Kai kuriose liko tik užbaigti tam tikrus darbus ir bus galima atverti lankytojams.

„Klaipėdos g. (Tauralaukyje) baigiama įrengti vaikų žaidimo aikštelė – Klaipėdos gyventojų iniciatyva, skirta gyvenamajai aplinkai gerinti (dalyvaujamojo biudžeto projektas). Čia dar reikia atlikti spalvotos dangos liejimo darbus. Planuojama, kad baigiamieji šios aikštelės įrengimo darbai prasidės kitą savaitę“, – informavo Danguolė Dambrauskienė, Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vyriausioji patarėja, atliekanti skyriaus vedėjo funkcijas.

Kita aikštelė, taip pat dalyvaujamojo biudžeto projektas, šiuo metu įgyvendinama I. Simonaitytės g. (Reikjaviko parke).

„Čia dar reikia įrengti drenažą aplink vaikų žaidimų aikštelę ir išlieti spalvotą dangą. Tikimasi, kad šie darbai taip pat bus pradėti kitą savaitę. Baigus juos, vaikų žaidimų aikštelės bus atvertos mažiesiems miesto gyventojams“, – teigė specialistė.

Pažymima, kad šiemet Statinių administravimo skyrius yra suplanavęs įrengti dvi naujas žaidimų aikšteles Vyturio g. 21 ir Panevėžio g. 11. Šiuo metu rengiami viešųjų pirkimų dokumentai.

„Jau esame skelbę, kad miesto savivaldybė įgyvendina laisvalaikio zonos įrengimo projektą Giruliuose (Stoties g.), kur įrengiama daugiafunkcė sporto aikštelė ir vaikų žaidimų aikštelė. Naujos vaikų žaidimų aikštelės įrengiamos ir su didžiaisiais miesto projektais: trys aikštelės vaikams žaisti yra įrengtos Sakurų parke, viena – Skulptūrų parke ir viena bus įrengta Vingio g. skvere“, – tvirtino D. Dambrauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių